Hogyan kell a potty vonat egy visszatartási probléma

A szalvéta visszatartása gyakori probléma a WC képzés során. A gyerekek könnyebben tarthatják a bélmozgást, mint a vizeletben, és általában a WC-hez való félelem vagy a toalettatás elleni küzdelem elleni lázadás formája miatt szoktak. Sajnos a visszatartás miatt a gyermekek székrekedéssé válnak, ami fájó fájdalmat okoz a székletben. Ez csak rosszabbá teszi a dolgokat, mivel a gyerekek ellenállnak a bélmozgásoknak, hogy elkerüljék a kapcsolódó fájdalmat. Amikor a gyermek visszatartja a székletet, itt az ideje, hogy lazítsák a potty képzési módját, hogy elég kényelmes legyen ahhoz, hogy ismét székletet hajtson végre.

Szélesítsd gyermekeidnek rengeteg rosttartalmú ételét, hogy segítse a székrekedés és az ehhez kapcsolódó fájdalom enyhítését. Ajánljon gyümölcsöt és gyümölcslevet, zöldségeket és teljes kiőrlésű termékeket – és győződjön meg róla, hogy elegendő folyadékot iszik. Ha kemény időbe kerül a gyermeke gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, kérdezze meg gyermekorvosát, ha egy száloptika hasznos lehet.

Beszélje gyermekeikkel a bélmozgás megtagadásának okairól, javasolja az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémiát. Lehet, hogy egyszerűen fél a WC-től. Ha ez a helyzet, beszélje meg a félelmeit és magyarázza el, hogy semmi rossz nem fog megtörténni.

Adja meg gyermeke irányítását a bélmozgásai fölött. Amikor a kisgyermekek kénytelenek ragaszkodni a felnőttek igényeihez a WC-képzés során, a drspock.com szerint megakadályozhatják a székeket annak megakadályozása érdekében, hogy megőrizzék az irányítást. Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia ajánlja a szülőknek, hogy ne beszéljenek a WC-képzésről, és ne említsék meg a gyermek bélmozgását. Ha a gyermeknek nincs mit lázadni, megállíthatja a visszatartást.

Ha szükséges, menj vissza a pelenkákhoz. Akár a gyermeke visszatartja a hatalmi küzdelmet, vagy azért, mert nem akarja használni a pohárat, a fontos dolog az, hogy rendszeres bélmozgással kezdődik, így nem okoz krónikus székrekedéssel kapcsolatos problémákat. Ha gyermekét egy pelenka viselné, akkor akár a WC-ben is elkezdheti használni a WC-t, a drspock.com szerint.

Folytassa a WC-képzést kis lépésekben, amikor a gyermeke rendszeres székletürítéssel kezd és készen áll. Gyermekgyógyász Alan Greene, a drgreene.com-tól javasolhatja, hogy elkezdte azzal ösztönözni a kisgyermekét, hogy a szájüregi mozgás a fürdőszobában legyen, még akkor is, ha egy pelenkázóban áll a sarokban. Innen üljön le a WC-re, vagy akár a padlóra is, mivel a pelenka belseje van. Ha egyszer ült, fokozatosan ösztönözze őt arra, hogy a pelenkát puha pelenka nélkül használja, javasolja Dr. Greene.