Hogyan kell megállítani a viszketést borotválkozás után

Állítsa meg a kedvenc bikini elkerülését vagy a víz aerobik osztályának kihagyását a tornateremben a borotvaégés miatt. A száraz, repedező bőrtől és a higított szőrszálaktól a vöröshinyű dudorokig a borotválkozás után a bőrirritációhoz kapcsolódó viszketés kezelhető. Legyen a lábad, az hónaljod, a bikini vonal vagy egy másik érzékeny terület a testeden, mindig előkészíti a bőrt a borotválkozás előtt, alatt és után, hogy csökkentse a viszketést és irritációt.

Előtt és után borotválkozás

Hámosítsa le azokat a területeket, ahol naponta legalább kétszer borotválja a viszkető, higgadt szőrök esélyeit. Használjon zuhanáska szivacsot vagy szalicilsavoldatot.

Hogyan borotválkozni

Naponta használjon hidratáló dezodorokat vagy izzadásgátló anyagokat hónaljra, hogy hidratálja a bőrt és csökkenti a borotválkozás irritációját. Keressen olyan glicerint vagy napraforgómagolajat tartalmazó formulákat.

Hidrálja más borotválkozó területeket naponta természetes olajokkal, például jojobaolajjal, kókuszolajjal vagy kakaóvajjal, hogy elkerülje a száraz bőr pehely általi borotválását, ami később fáj, vagy viszket.

A bőrt áztassa meleg vízben, hogy kitágítsa a pórusokat. Ez segíti a szőrtüszők távolodását, és lágyabbá és rugalmasabbá válik.

Sűrű borotválkozó gélt vagy krémet alkalmazzon, hogy még enyhítse a hajat és hidratálja a bőrt.

Borotválkozzon egy új borotvával. Mivel éles borotva használata kisebb nyomást gyakorol, kisebb a valószínűsége annak, hogy a bőrét elszúrja, és fájdalmasan és viszketővé válik.