A vörös édesgyökér rossz neked?

Az “édes gyökér” -nek nevezzük, az édesgyökeret keleti és nyugati gyógyászatban használják olyan állapotok kezelésére, mint a peptikus fekélyek. Számos mellékhatás és lehetséges gyógyszerkölcsönhatás van az édesgyökér tiszta gyógynövény formájával, azonban a cukorkafolyosóban található piros édesgyökér nem tartalmaz ilyen gyökeret az USA Food and Drug Administration szerint. A piros édesgyökér általában biztonságos kezelést jelent a diétához képest.

Igazán édesgyökér

Az édesgyökér kiegészítők számos alternatív gyógyszertárban kaphatók. Néhány pozitív egészségügyi felhasználás az édesgyökér számára, beleértve a fekélyek kezelését, az ekcémát, az elhízást, a bronchitist, a gyomorégést és az underactive mellékvese funkciót. Azonban kevés tanulmány áll rendelkezésre az állítólagos felhasználások hatékonyságának támogatására. A valódi fekete édesgyökér számos potenciális mellékhatást tartalmaz, beleértve egy olyan veszélyes állapotot, amelyben a mellékvese kéregben lévő hormonra túlzottan érzékenyek, a University of Maryland Medical Center szerint. Az édesgyökér-gyógynövény-kiegészítő is kölcsönhatásba léphet számos gyógyszerrel, beleértve az inzulin- és vérnyomáscsökkentő gyógyszereket. Az Egyesült Államokban előállított édesgyökér egyikét sem tartalmazza az igazi édesgyökér. Ehelyett anizolajjal készül, amely hasonló ízű.

Vörös édesgyökér

A vörös cukorka édesgyökér olyan mesterséges ízesítőt tartalmaz, amely ízű, mint az édesgyökér, de a súlyos mellékhatások és gyógyszerkölcsönhatások nélkül. Az ánizsmag szimulálja a cserje ízét, de nem tartalmazza a gyógynövény gyógymód gyógyító vagy veszélyes tulajdonságait. A négy darab vörös édesgyökér tipikus adagja körülbelül 160 kalóriát, 5 gramm zsírt, 36 gramm szénhidrátot, 1 gramm fehérjét, 19 gramm cukrot és 95 milligramm nátriumot tartalmaz.

Kalóriák, szénhidrátok és cukrok

A piros édesgyökér egészségesebb választás, mint egy fagylaltpohár, de ez még mindig hozzájárul a súlygyarapodáshoz, ha nem veszi figyelembe az adag méretét. A tipikus kiszolgáló egy nagy bélyeget tartalmaz szénhidrátokkal és cukorral. Az édesgyökér cukor egy egyszerű szénhidrát, amelyet gyorsan vércukorvá alakítanak át, ami valószínűleg hozzájárul a magas vércukorszinthez. Az édesgyökér cukorka fogyasztása hosszabb távon káros lehet. A hyperglykaemia különösen aggodalomra ad okot, ha cukorbetegsége van, olyan betegségek csoportja, ahol a vércukorszint szabályozásához szükséges inzulint a szervezet nem megfelelően használja fel vagy nem.

Lisztérzékenység és búza allergia

Ha lisztérzékenysége van, más néven glutén intolerancia, a vörös édesgyökér rossz lehet az Ön számára. A lisztérzékenység olyan állapot, amelyben a glutén, a búzában és egyéb szemekben található fehérje immunválaszt vált ki a vékonybélben. A piros édesgyökér cukorka összetevői búzát tartalmaznak, ezáltal a cukorka káros az általános egészségi állapotára és jólétére. A búza allergia, amelyet maga a búza érzékenysége okozott, szintén problémákat okozhat a cukorka édesgyökér számára. Ez kisebb allergiás tüneteket okozhat, mint a csalánkiütés vagy potenciálisan veszélyes reakció, amelyet anafilaxiának neveznek, ahol a torka megduzzad és lezuhanhat.