Hogyan kell gyógyítani a pattanások által okozott stressz

A stressz nem okoz közvetlenül pattanást, de a kutatás azt mutatja, hogy ronthatja a bőrbetegséget. A Standford Egyetem kutatói 22 hallgatót tanulmányoztak és felfedezték, hogy kitörésük súlyosabb volt, amikor a következő vizsgákra hangsúlyozták. A pontos ok ismeretlen, de az Acne Resource Center Online azt magyarázza, hogy a hormontermelés és a csökkent immunitás következménye lehet. További óvintézkedéseket tehet annak érdekében, hogy meggyógyítsa a pattanásodat, ha tudod, hogy a stressz tényező.

Rendszeresen alkalmazza az over-the-counter pattanások kezelését. Az Acne.com szalicilsav vagy benzoil-peroxid aktív összetevőként történő felkutatását javasolja. Ez minimálisra csökkenti a felesleges olajat és a bőrsejteket, amelyek a pórusokat a pórusokat összekapcsolják. A Mayo Klinika kijelenti, hogy a pattanások kezelése négy és nyolc hetet vesz igénybe. Ezeket következetesen alkalmazni kell akkor is, ha nem látja az azonnali javulást.

Menj ágyba egy ésszerű óra alatt, és aludj el minden este. Az Acne.com megmagyarázza, hogy egy jó éjszakai alvás stresszcsökkentő. A megfelelő alvás erősíti az immunrendszert is, így képes küzdeni a baktériumok ellen, amelyek hozzájárulnak a pattanások kitöréséhez.

Gyakorolj rendszeresen és zuhanyozd utána. A fizikai aktivitás, mint a gyaloglás, a futás, az aerobik és a jóga, jó a stresszmenedzseléshez, de izzadsággal jár. A Mayo Clinic figyelmezteti, hogy az izzadás irritálja a pattanást, és ronthatja azt. Hajtsd vissza a hajadat, ha hosszú, így nem lefagy az arcodon és csapdázza a verejtékeket. Zuhanyozza a lehető leghamarabb edzés után.

Pihenjen a test és a test meditációval, vizualizációs gyakorlatokkal vagy progresszív izomlazítóval. Ha legalább egy ilyen tevékenységet végez nap mint nap, csökkenti a stressz szintjét, tanácsolja a Súgó útmutató önsegítő webhelyét. Vásárolhat meditációs CD-ket, vagy letöltheti az irányított meditációkat és a hordozható zenelejátszók vizualizációit. A progresszív izomlazítást könnyedén végezheti el. Legyen kényelmesen feküdjön, és húzza meg és pihentesse az egyes izomcsoportokat, és tartsa a feszültséget néhány másodpercig, mielőtt elengedi.