Hogyan kell játszani néhány könnyű játékot az iskoláskor előtti gyerekeknek

Az óvodás gyerekek általában energikus kis emberek. Ha van egy csoportja, és az időjárás vagy más körülmények megakadályozzák őket abban, hogy az energia egy részét kívülről töltsék ki, akkor a padlódási játék szórakoztató alternatíva. Ezek a játékok a fejlesztés szempontjából is előnyösek. Az Indiana Egyetem Autizmusforrás Központja szerint a kooperatív játékok, például a padlótéri játékok javítják a gyermekek motoros készségeit, és segítenek nekik megtanulni, hogyan kell játszani és együtt dolgozni.

Játssz “Duck, Duck, Goose”. A gyerekeket üljön a földön, egymás felé néző körben, és válasszon egy gyermeket, hogy “az” legyen. Ez a gyerek sétál körbe a körön kívül, gyengéden megérinti a fejét, és azt mondja: “Kacsa”. Valahányszor választja, a gyermek, aki “It”, újabb gyereket érint a fején, és azt mondja: “Liba”. A “Liba” nevű gyermek feláll és üldözi az “It” -ot a kör kerületén. Ha “It” leül a “Liba” ülésen, mielőtt “Lúd” megérinti, “Goose” most “It”. Ha a “Liba” leüt, mielőtt leül, a játék folytatódik.

Játsszon “Hot Potato”. A gyermekeket a földön üljön egymás felé néző körben. Az első gyermeket egy golyó vagy léggömb segítségével vigye el a burgonya képviseletére, és utasítsa, hogy átadja a “burgonyát” a bal oldalon lévő személynek. Kapcsolja be a zenét, vagy énekeljen egy dalt, miközben a gyerekek átadják a “burgonyát” a körben. Amikor a zene megáll, vagy a dal befejeződik, a gyermek, aki a burgonyát tartja, elhagyja a kört. Játssz addig, amíg egy gyermek nem marad a padlón. Ez a gyerek nyeri meg a játékot.

Játssz “Bug a szőnyegen”. A gyermekeket egy kört a földre kell ülnie egymás felé, és válasszon egy gyermeket, hogy “az” legyen. Az “It” egy percig hagyja el a szobát, miközben úgy dönt, hogy a gyermek a “hiba”. Utasítsa ezt a gyermeket, hogy feküdjön le a kör közepén, és fedezze le takaróval vagy törülközővel. “Ez” jön vissza a szobába, és csatlakozik a körhöz. Mint egy csoport, énekelj: “Bug, bug, bug a szőnyegen, aki a szőnyeg hibája?” A gyermek körülnéz a szobában, és megpróbálja meghatározni, hogy ki hiányzik. A gyermek, aki a “hiba”, “It” a következő játékhoz.

Játssz “Little Sally / Sammy csészealj”. A gyermekeket a földön üljön egymás felé néző körben. Egy gyermek középen ül a “Sally” vagy a “Sammy” egy fiú számára, és bezárja a szemét. A gyerekek énekelték: “A kis Sally csészealj, a vízben ülve, felkelt, Sally, emelkedj fel, Sally, törölje el a könnyeit, Sally, fordulj keletre, Sally, fordulj nyugatra, Sally, fordulj az egyikhez, Legjobb, Sally. “Sally” rímel, zárva tartja a szemét, és kinyújtja a kezét, és “keletre” és “nyugatra” mutat. Amikor a rím befejeződik, akire rámutat, “Sally” a következő játékra.

Játsszon “Memória”. Helyezzen több játékkártyát fejjel lefelé oszlopokban és sorokban a kör közepén. Ezek lehetnek bármilyen típusú kártyák, például egy szabványos fedélzet vagy “Old Maid” kártyák, de győződjön meg róla, hogy van egy pár mindegyik szám vagy kép. Menj körbe a kör, amely lehetővé teszi minden gyermek számára, hogy két lapot flip. Ha flip egy pár, akkor megtartják a két kártyát. A játék végén a legtöbb kártya győz.