Hogyan kell kezelni a magas káliumszinteket

A kálium létfontosságú számos testfunkcióhoz, beleértve az emésztést, az anyagcserét és az izomszövetet. Lehetséges azonban, hogy egy személy megtapasztalja a hyperkalaemiát, olyan állapotot, amelyben az ember túl magas káliumszinteket tapasztal a vérében. Míg néhány mérsékelten magas káliumszint a káliumszint magas étrendjének közvetlen eredménye lehet, a hyperkalaemia súlyosabb állapotot, például vese rendellenességet jelezhet. Ezért fontos, hogy tegyen lépéseket egy személy káliumszintjének csökkentésére annak érdekében, hogy visszaállítsa a szervezet egyensúlyát.

Csökkentse a magas káliumtartalmú ételek mennyiségét az étrendben. Bár a kálium legalább a legtöbb élelmiszerben megtalálható a nyomelemekben, kerülje az olyan élelmiszereket, amelyek 250 mg-ot vagy annál többet tartalmaznak. Példák közé tartozik a teljes kiőrlésű kenyér, a mogyoróvaj, a dió, a füge, a csokoládé, a kajszibarack, az avokádó, a banán, a körte, a mazsola, a sült sárgarépa, a sütőtök, a spenót, a squash, a paradicsomszósz, a tej, a kagyló, a kagyló, a lazac, , Pinto bab, sötét bab és sópótló.

Cserélje ki a magas kálium ételeket alacsony káliumtartalmú ételekkel, például fehérlisztes ételekkel, alma, szeder, áfonya, cseresznye, áfonya, grépfrút, málna, spárga, káposzta, uborka, hagyma, uborka, zöldborsó, Pulyka, tonhal, tojás, garnélarák, cheddar vagy svájci sajt.

Csökkentse a kedvenc ételének káliumtartalmát a kioldódással, olyan eljárással, amely két órás vagy annál hosszabb ideig vizet tartalmaz a nagy kálium zöldségeket. Hagyja le a vizet, majd főzzön a zöldségeket.

Vegyünk egy vizelethajtó gyógyszert, amelynek célja a kálium szintjének csökkentése a szervezetben. Ezeket a gyógyszereket orvosnak kell előírnia, és gyakran ajánlott olyan személy számára, aki krónikus veseelégtelenségben szenved.

Vegyen részt más kezelésekkel, hogy csökkentse a kálium mennyiségét a testben és javítsa a veseműködést. Mivel a vesék felelősek a káliumszűrésért a szervezetben, a kezelések, például a dialízis célja a jó vesefunkció hiánya. Egyéb kezelések, például intravénás kalcium, glükóz vagy inzulin csökkentik a szervezet káliumszintjét.