Hogyan kell szeletelt mandulát sütni

A pirított mandulák egészséges és kitöltő alternatívát kínálnak a sok egészségtelen snacknek, amelyek egész nap kísérthetnek. Próbáljon meg egy marék pirított mandulát, mint egy gyors snack, vagy egy kapor egy friss kerti saláta, gyümölcs vagy gabona. Míg lehet nyers szeletelt mandulát megenni, pörkölni őket fokozza a dió ízét és növeli a crunchot. Kb. Húsz perc alatt sütheti a mandulaszeleteket a sütőben otthon, attól függően, hogy mennyire sötéted szeretne őket.

Szeleteljük a szeletelt mandulát egyetlen rétegben ungreased, perforált sütőlapra. Próbálja meg elkerülni a mandulák egymást átfedését, hogy egyenletesen pörköljönek. Használjon körvonalas sütőlapot, hogy megakadályozza a mandulaszeletek átjutását a sütőbe.

Melegítsük fel a sütőt kb. 300 fokos fahéternek. Helyezze a sütőlapot a sütőbe a középső rackbe. Sütjük őket 5-10 percig, miközben szorosan figyelemmel kísérjük a színváltoztatást, amíg el nem érünk egy könnyű-közepes aranybarna színt.

Távolítsa el a sütőlapot a sütőből, és helyezze hűtőtartóba. Fordítsa gyorsan a mandula szeleteket gyorsan egy spatulával, keverje össze őket egy kanállal, vagy rázza fel a serpenyőt, hogy összekeverje az anyákat, hogy egyenletesen pörkölhessenek, és megőrizzék a hőt a sütőből.

Tegye vissza a serpenyőt a sütőbe, és kb. 5-10 percig sütjük le a mandula szeleteket, vagy amíg elérjük a kívánt sötétséget vagy színt. Gyakran ellenőrizze a sütőt, hogy megakadályozza a mandulák égését.

Húzza le a sütőlapot a sütőből, és tegye hűtőtartóba, hagyja teljesen lehűlni a mandula szeleteket. A mandula szeleteket egy tárolóedénybe vagy tárolóedénybe tárolandó.