Hogyan lehet a füleinek a koncert után csengeni

A fülekben csengetés vagy más zajok hallatszák a tinnitusot. Az idő nagy részében a fülzúgódás az idegek végeinek károsodása következtében alakul ki, és nem gyógyítható. A csengő, zümmögő hangok nagyon zavaróak lehetnek, ami zavarja az ember azon képességét, hogy hallja a hangot, mint a fülzúgás. A krónikus fülcsengés egyik oka a hangos zaj és a zenének való kitettség, mint például egy koncerten vagy egy építkezésen tapasztalt Dr. Jan Strydom of HealthBeautyandFitness.org szerint. Ha éppen egy koncertről és egy fülbevaló hangból jöttél, létezik olyan technika, amely felajánlhatja a megkönnyebbülést. Nem mindenki reagál erre a módszerre, de egyesek számára hatékony.

Helyezze a tenyereit a fej mindkét oldalára, és fedezze le a füleit, magyarázza Dr. Strydom. Az ujjaidnak nyugodtan kell nyugodni a fejükön.

Helyezze a kezét úgy, hogy a középső ujjaik egymás felé mutassanak, és a koponya alján helyezkedjenek el, ahol a koponya találkozik a nyakával.

Emelje fel az index ujjait, és helyezze őket középső ujjaira.

Pattintsa be a mutatóujját ujjai közé a középső ujjak és a koponya aljára. Hangos hangot kell hallani, mint egy dob. Ismételje meg ezt a dobolási műveletet 50-szer. Attól függően, hogy milyen súlyos az állapot, ezt a tevékenységet naponta többször meg kell ismételni ahhoz, hogy tartós eredményeket érjen el a fülcsengés enyhítésére.

Kerülje a jövőben a hangos zajok kitettségét, javasolja a jól ismert holisztikus orvost Dr. Andrew Weil. Dr. Weil azt is javasolja, hogy csökkentsék a sóbevitelt és stimulánsokat, például a koffeint, mindkettő szűkíti a kis ereket és csökkenti a vérellátást.