Hogyan lehet a műtéti beavatkozásokat a hegesedéstől megfosztani

A hegek természetesen alakulnak ki, amikor a szervezet megpróbálja lezárni a sebet egy kollagénnel ismert fehérjével, a Health Today Online szerint. Bár a bőr természetesen kollagént tartalmaz, a hegek vastagabb verziót produkálnak, ami észrevehetően kitágulhat a bőr felett. A műtéti bemetszések az esetek többségében legalábbis valamilyen hegesedést okoznak, de minimálisra csökkentheti őket, ha megfelelően ápolja a bőrt, amint felkelted a működését.

Alkalmazzon antibiotikus kenőcsöt. A kenőcsök segíthetnek abban, hogy a bevágás hidratálódjon és csökkentsék a baktériumok populációját a Dr. York Yates műtő sebész szerint a YorkYates.com weboldalán. Yates azt mondja, hogy az antibiotikus kenőcs a legkedvezőbb, ha egy seb nem gyógyul meg a műtét első két napján.

Alkalmazzon szilícium-gélt vagy szilikon géllemezeket. Néhány over-the-counter verziót kaphat az üzletben, vagy receptet kaphat orvosától. A szilícium gél csökkentheti a viszketést, csökkenti a duzzanatot és csökkenti a hegek méretét, mondja az OptumHealth online. Bár a szilikon gélt és a géllemezeket úgy gondolják, hogy segítenek a nedvesség beágyazásában, hogy lágyítsa a szövetet és csökkentse a kollagén felhalmozódását, az OptumHealth online azt mondja, hogy senki sem biztos abban, hogy ezek a termékek hogyan működnek a hegesedés megelőzésére vagy csökkentésére.

Fedezze le új bőrszövetét, hogy elkerülje a napfényt a műtét után hat hónappal. A gyógyító hegek sötétednek, ha elég ultraibolya sugárzásnak vannak kitéve, ami azt jelenti, hogy észrevehetőbb, ha nem viseli ruhával, szalaggal vagy fényvédővel, mondja az American Academy of Family Physicians.

Óvatosan mozogjon a gyógyulás javítása érdekében. Az olyan tevékenységek, mint az emelés, a feszültség és a sport, elvághatják a sebhelyet a Notre Dame Egészségügyi Egyetem szerint. Kezelőorvosának meg kell adnia Önnek a fizikai aktivitások listáját, amelyek veszélyesek a sebészi behatásokra.

Ha szükséges, használjon ujjatlan kesztyűt, hogy elkerülje a szedés megakadályozását. A kollagén felszívja a sebeket. A Nemours Alapítvány szerint csírákat is hozhat a sebében, és súlyosbíthatja a gyógyulást.

A sebet naponta négyszer masszírozza 5 percig, miután az új bőred nőtt, javasolja a HealthToday Online. Ez segít a vastag kollagénkötések lebontásában és a hegek megjelenésének csökkentésében, a CBS News cikkében leírtak szerint. Az “Ugly Scars” megakadályozása. “További előnyökért használjon masszázst a hagyma kivonatot tartalmazó krém vagy kenőcs segítségével. A kollagénképződés gátlására, a CBS News szerint.