Hogyan lehet füstölni a foltot

A dohányzás a hús és hal megőrzésének módja, de gazdag, intenzív ételkínálatot is tartalmaz az élelmiszerekhez. A füstölés tölgy, alma, nyírfa, juhar vagy hickory fából származhat, és különböző ízeket hozhat létre. A húst és a halat általában dohányzás előtt gyógyítják. A foltos, enyhe fehér hal, egészséges táplálék a dohányzáshoz. Dohányzáskor főételként főzhető, vagy levesekhez, salátákhoz és csirkékhez adható.

Kúrja meg a foltos fonalakat száraz kúra segítségével. Keverjünk össze 3 csésze sót és 1 csésze cukrot. Adjunk hozzá egyéb fűszereket és fűszernövényeket, például borsot és fokhagymát. Dörzsölje alaposan a halakon át a kabátot. Csomagolja szorosan a műanyag csomagolást, helyezze egy mély edénybe és hűtőben tartsa 18-24 órán keresztül. Távolítsa el az edényben felhalmozódó folyadékot.

Gyógyítsuk a foltos foltot egy sós lében. Adjunk hozzá 3 csésze sót és 1 csésze cukrot 1 gallon hideg vízhez egy nagy edényben. Más ízesítő vagy gyógynövényeket, például borsot, babérlevelet, fokhagymát vagy zsálya is hozzá lehet adni a sós lében ahhoz, hogy több ízanyagot adjon hozzá. Helyezze a foltos tésztát a sós lében, fedje le és hűtőszekrényben tartsa kb. 14 órát. A sütés akár hat és 24 óra között is elvégezhető.

A gyógyszert a hideg folyóvíz alatt öblítse le a foltokról.

Helyezze a foltos bőrt lefelé egy hűvös, szelíd helyen, hogy a hal megszáradjon. Tegye a foltos tölgyet a füstölőben a rackre, hogy megszáradjon. Szárítsuk 2-3 órát, vagy amíg egy pellicle nem alakul ki, fényes, bőrszerű felületet. Ez segít megőrizni a természetes leveket a halban, amíg füstöl.

Tegye a foltos tököt egy dohányosnak 90 ° F-on 2 órán keresztül. Növelje a hőmérsékletet 150 ° F-ra, és füstölje további 6 órát 1 hüvelyk vastagságban.

Teszteljük a foltos tököt villával. Ez akkor történik, ha könnyen pelyhek.

Tárolja a füstölt tölgyfát a hűtőszekrényben legfeljebb 2 hétig.