Hogyan lehet megakadályozni a bőr tályogát

Pus és más detritus, amely akkor alakul ki, amikor a bőr egy területét megfertőzik, tályognak nevezik. A bőr tályog gyakori előfordulása, de nagyon súlyos betegséggé válhat, ha kezeletlen marad. A bőr tályogának megakadályozása a személyes higiénia legfontosabb gyakorlatával kezdődik. A vágások és kaparók azonnali kezelése, függetlenül attól, hogy mennyire kicsi, segít elkerülni ezt a fájdalmas jelenséget.

Használjon megfelelő higiéniát. Az Országos Egészségügyi Intézmények rendszeresen mosogatnak szappannal és vízzel a nyitott sebek fertőzésének megelőzésére. Szárazra törölje egy törülközőt, hogy elkerülje a bakteriális vagy gombafertőzések kialakulását a nedves területeken, például bőrrésszel.

Tiszta vágások, kaparók és kopások. Ezután összeragasztjuk őket, hogy elkerüljék a törmeléket, ami fertőzéshez és későbbi tályoghoz vezethet. Alkalmazzon antibakteriális kenőcsöt, mielőtt biztosítja a kötést, mint kiegészítő védelmi intézkedést.

Vigyázzon az általános egészségi állapotára, hogy megakadályozza a szövődményeket, például a bőr tályogjait. Az Aurora Health Care szerint az olyan állapotok, mint a szénhidrátok, a forrázások és a tályogok, amelyek mindegyike összefügg a bőrrendszerrel, beleértve a szőrtüszőket és az olajmirigyeket, nagyobb valószínűséggel fordulnak elő olyan embereknél, akiknek egészségük már veszélybe került. A rendszerekben nagyobb valószínűséggel alakul ki a bőr tályogja. Ha ezek a betegségek érintettek, forduljon kezelőorvosához az egészségének kezelésére, így megakadályozhatja a tályog kialakulását.