Hogyan lehet megszabadulni a hideg természetesen

A közös hideg egy bizonyos pontig mindannyiunkat eltalál, és bár ez általában nem komoly, kellemetlenséget okozhat és zavarhatja a mindennapi életet. A Mayo Clinic szerint a közönséges hideg a felső légúti vírusfertőzés. Az iskoláskor előtti gyermekek a legnagyobb kockázatot jelentik a megfázás megfékezésére, de az év során a felnőttek valószínűleg többféle megfázást is okozhatnak. Bár nincs hideg gyógymód, van néhány dolog, amit tehetünk a tünetek enyhítésében és a gyógyulás felgyorsításában.

A hideg tünetek kezdetekor, mint például egy csepegtető vagy fülledt orr, torlódás, enyhe testgyökér vagy rosszullétű láz, igyekezzen annyira pihenni, amennyit csak tud. Ez segít a pihenésnek, hogy megvédje a fertőzést. Ez segíthet megelőzni a hideg szövődményeit, például a tüdőgyulladást, mondja a Maryland Egyetem Orvosi Központja.

Maradjon hidratált. A cukorbetegség és a láz is kiszáradást okozhat, és az olyan tiszta folyadékok, mint a húsleves, a víz és a gyümölcslé fogyasztása segíthet a test feltöltésében. A Mayo Clinic azt mondja, hogy a csirke leves is segíthet a hidegben, és hogy ösztönzi a gyógyulás a megfázás és az influenza csökkentésével torlódás és jár gyulladáscsökkentő.

A C-vitamin kiegészítés körülbelül egy nap alatt csökkentheti a hideg időtartamát, mondja a Maryland Egyetem Orvosi Központja. Ez csak akkor működik, ha naponta beveszik a vitamint, és nem csak akkor, ha hideg tünetek jelentkeznek. A magas dózisú mellékhatások miatt a legjobb kérdezni kezelőorvosától, hogy mi a megfelelő dózis az Ön számára.

A cink-lozengek segíthetnek csökkenteni a hideg elkapásának kockázatát, és segítenek felgyorsítani a hideg regenerálódást, de a vizsgálatok eredményei vegyesek, és további vizsgálatokat kell végezni. A cink orrspray-k segítenek a torlódás megkönnyítésében, a University of Maryland Medical Center szerint. Túl sok cink lehet veszélyes, ezért kérdezze meg egészségügyi szolgáltatóját, hogy a megfelelő adag az Ön számára.

A gyógynövény-echinacea is csökkentheti a hideg időtartamát és felgyorsíthatja a gyógyulást. A különböző vizsgálatok eredményei ellentmondásosak voltak, de átlagosan a napi hideg időtartama körülbelül másfél nappal csökkent, mondja a Maryland Egyetem Orvosi Központja. A gyógynövényt más gyógynövényekkel és vitaminokkal együtt használták, így a hatás nem kizárólag echinacea okozta. A terhes nők és a szoptató személyek nem használhatják ezt a gyógynövényt. Ellenőrizze az egészségügyi szolgáltatót, hogy biztosítsa az Ön biztonságát.