Jégkorcsolya térd sérülések

A szabadidős jégkorcsolyát olyan élvezetes tevékenységnek kell tekinteni, amelyet a jéggel barátaihoz vagy családtagjaihoz költözni próbálnak. A versenykorcsolyázás és a jégkorong sokkal nagyobb kockázattal jár. De még a szabadidős korcsolyázók is tudják, hogy a kemény jég esése megsérülhet, és a térd sérülései is előfordulhatnak.

zúzódások

A kopások a leggyakoribb sérülések azok számára, akik a jégen és a korcsolyán haladnak. Kevés adni, ha eléred a jeget, és a térdeid gyakran fel fogják venni a visszaélések nagy részét. Fekete és kék jelek, duzzanat és zúzódás gyakran akkor következik be, amikor egy korcsolyázó a jégre esik. Lehet, hogy kissé kellemetlen és egy kicsit fájdalmas, de nem akadályozza meg a gördősöket, hogy kijutjanak a jégen.

Rándulás

A térddömping gyakori sérülések a korcsolyázás és a jégkorong miatt. Az alakos korcsolyázók pörgetést, ugrást és csavarást végeznek, miközben rutinjukat végzik, és ez jelentős nyomást jelent a térdre. Ha jól ugrik, miután ugrottál, nem fogsz sérülni. De a kihagyott lépés nyomást gyakorol a térdszalagokra. Ez a nyújtás fájdalmas fájdalmat vagy törzset okozhat, amely orvosi ellátást igényel, és kényszerítheti Önt, hogy maradjon le a jégről.

Ligamentes kár

Minden jégen végzett korcsolyázási mozgás súlyos nyomást gyakorol az elülső keresztszalagra, a mediális kolaterális ínszalagra és a posterior keresztszalagra. Ha jégkorongot játszol, akkor kapcsolatba kerülsz a sporttal, és a térded gyakran veszélyben van, ha keményen rálődsz a táblákba, vagy ellenfeled ellenőrizsz. Lerázhatja az ACL vagy az MCL-t – a PCL sérülései sokkal kevésbé gyakoriak – és az ilyen típusú sérülések gyakran igénylik a műtétet, amely hónapokig megóvhatatlan. A kihagyott idő mennyisége a szakadás súlyosságától és a rehabilitációs gyakorlatoktól függ.

Kezelés

A térdsérülést okozó korcsolyázóknak jeget kell használni, hogy a sérülést követően azonnal megduzzadjon. A jelentős sérülések műtétet igényelhetnek. A trénerek az ibuprofent kínálhatják a fájdalom csökkentésére. A térdvédők és a nadrágtartók csökkenthetik a további sérülések kockázatát, de befolyásolhatják az agilitást és a mobilitást a jégen. A szakadt szalagok sebészete jelentős rehabilitációs időszakot igényel, mielőtt a korcsolyázó vagy a jégkorongozó visszatérhet a jégbe.