Biztonságos egy nap alatt két multivitamint bevenni?

A multivitamin alkalmazása annak érdekében, hogy megfeleljen az alapvető vitaminok és ásványi anyagok minimális követelményeinek, a legtöbb egészséges ember számára megfelelő, de egynél több multivitamin naponta történő bevitele nem, hacsak nem választ egy multivitamint, amelyet naponta kétszer készítenek. A két multivitamin felvétele bizonyos vitaminok és ásványi anyagok megengedhető felső beviteli szintje felett van, és veszélyes toxicitási tüneteket okozhat.

Multivitamin tartalom

A multivitaminok gyakran tartalmazzák az összes alapvető vitamint, valamint számos ásványi anyagot, beleértve a kalciumot, mangánt, jódot, vasat, réz-, króm-, molibdént, cinket, káliumot és magnéziumot. Ha nincs vitamin vagy ásványi anyag étrendi támogatása, vagy napi értéke, nem szükséges a multivitaminban, mivel a Linus Pauling Intézet szerint nem bizonyult szükségesnek a jó egészséghez.

Toxicitáskockázat

A túlságosan sok vitamin vagy ásványi anyag túl nagy fogyasztása toxikus lehet, de a zsírban oldódó A, D, E és K vitaminok, valamint az ásványi anyagok, különösen a vas, valószínűleg toxikusak. Az ajánlott napi több mint egy multivitamin alkalmazása meghaladhatja az ilyen vagy egyéb vitaminok és ásványi anyagok megengedett felső beviteli szintjét, különösen akkor, ha hosszabb ideig tart.

Toxicitás Tünetek

A toxicitási tünetek a toxikusság súlyosságától és a tüneteket okozó vitaminoktól vagy ásványoktól függően változnak. Ezek a tünetek lehetnek fokozott vizelet vagy felhős vizelet, irritált szemek, fényérzékenység, repedt és száraz ajkak és bőr, viszketés, kiütés, kipirulás, hajhullás, izomgyengeség vagy fájdalom, csont vagy ízületi fájdalom, szabálytalan vagy gyors szívverés, hányás, hányinger , Hasmenés, székrekedés, súlycsökkenés, gyomorfájdalom, fejfájás, ingerlékenység, fáradtság, ájulás, moodiness, rohamok és zavartság.

szempontok

Nincs szükség több mint egy multivitamin bevételére. Ha aggasztja vitamin- és ásványianyag-szintjét, forduljon orvosához. Ha hiányos egy adott tápanyagban, akkor felírhatja a megfelelő kiegészítőket. A legtöbb embernek nem kell multivitaminot szednie, az MSNBC egyik története szerint. A táplálékkiegészítők nem szabályozottak olyan jól, mint a kábítószerek, ezért egyes multivitaminok mérgező anyagokkal, például ólommal is szennyezhetők, vagy a címkén felsorolt ​​tápanyagokat tartalmazhatnak.