Hogyan csökkenthető az akne hegek elszíneződése

Technikailag gyulladás utáni hiperpigmentációnak nevezik, a pattanás után fellépő vörös, barna vagy lila elszíneződés olyan bonyolult lehet, mint a pattanás. Bár az akne heg elszíneződése végül elhalványul az idő múlásával, hónapokig vagy akár évekig is eltarthat. A bőrápolás előrehaladása gyorsíthatja a gyógyulási folyamatot, és csökkentheti a pattanás jelek megjelenését.

A megmaradt pattanások kezelését az elszíneződés kezelése előtt kezelje. Amíg a pattanások ellenőrzése alatt áll, továbbra is új jeleket fog készíteni. Ha az over-the-counter kezelések nem csinálják a trükköt, látogasson el a bőrgyógyászhoz az előírt helyi vagy orális gyógyszerekkel az akne megszüntetésére.

Lépjen kapcsolatba a bőrgyógyászával az elveszett erejű helyi kezelésekkel, például retinoidokkal vagy alfa-hidroxi-savakkal (AHA-k). A bőrön történő alkalmazáskor mind a retinoidok, mind az AHAok növelik a bőrsejtek forgalmát és fokozatosan elhalványulnak az akne jelek. A retinoidok és az AHA-k szintén okozhatnak vörösséget vagy hámlást. Forduljon orvosához, ha a bõr túlságosan irritálódik vagy kényelmetlenül éri.

Látogassa meg a bőrápoló szakembert egy sor könnyű savas hámlásra. Jellemzően glikolos vagy tejsavból áll, a könnyű savas hámlasztás finoman eltávolítja az epidermist, fokozatosan elhalványítva az akne jeleket. Ha helyi retinoidokat használ, hagyja abba a felhasználást egy héttel a héj előtt, hogy elkerülje az irritációt.

Határozza meg az intenzív fényterápiás kezelés (IPL) sorozatait, hogy megfeddessék a makacsabb jeleket. A nem invazív kezelés a magas frekvenciájú fényt robban a bőrbe, vörös és barna foltokat célozva. Általában több kezelésre van szükség az optimális eredmények eléréséhez.

Minden nap széles spektrumú fényvédőt használjon, és kerülje a napsütést. Nem csak a retinoidok, a glikolsavhéjak és az IPL-terápia teszik a bőrt a napfényre érzékenyebbé, de a napsugárzás is sötétítheti a már meglévőket.