Hogyan kell abbahagyni az evést a dohányzásról való leszokás után

A kilépő dohányosok veszélyeztetik a túlsúlyt és a súlygyarapodást, és sok oka van. A dohányzás felgyorsítja az anyagcserét és elnyomja az étvágyat. Az ex-dohányosok gyakran fordulnak az ételhez, hogy kielégítsék megújult éhségüket vagy vágyukat. Egyesek cigaretták helyett élelmet is használnak, hogy megbirkózzanak olyan érzésekkel, mint az unalom, a düh vagy a depresszió.

Ismételje a diétát. Nem tudsz egyszerűen abbahagyni az evést, hogy elkerüljük a súlygyarapodást, de elkerülhetjük az étkezés túlfogyasztását vagy az egészségtelen ételt. Tervezzen ételeit és ételét egy olyan kiegyensúlyozott étrend körül, amely magas rosttartalmú élelmiszereket, például almát, zablalt és babot tartalmaz, hogy hosszabb ideig érzelmeskedjen. Az éhínség elkerülése és a rossz élelmiszer-választás érdekében egész nap egy vagy két nagy étkezés helyett több kis adag egészséges ételt ethet. Tartson egy naplót arról, amit eszel, így tudatában van az Ön által fogyasztott élelmiszer mennyiségének és típusának.

Határozza meg az egészségtelen ételeket és az alkoholt. Kísértésnek számít, hogy jutalmazza magát a dohányzásról a magas zsírtartalmú és magas cukortartalmú ételek elhagyásával. De a jobb egészség az Ön igazi jutalma. A snackekhez próbáljon ki egészséges helyettesítőket, például ropogós almát zsetonnal és zsírmentes joghurtot pudingok vagy fagylaltok számára. De ne tagadja meg magának egy alkalmi kezelést. Csak nézze meg a részlet méretét. Ahelyett, hogy magas kalóriatartalmú alkoholt fogyasztana, helyettesíti a gyógyteákat vagy a pezsgőt.

Indíts egy edzésprogramot. Ahelyett, hogy elérné az ételt, mozogjon. A fizikai aktivitás segít kalóriát égetni és szabályozni a súlyát. Emellett növelheti az agykémiai termelést, amely növeli a hangulatot és enyhíti a stresszt. Ha korábban nem gyakoroltál, lassan indulj el a sérülések és a kiégés elkerülése érdekében. Kezdje a munkaszünetek vagy a vacsora után. Ha egy edzőteremben dolgozik, nem az Ön számára, vegyen egy olyan osztályt, amely mozgásban van, mint például a jóga vagy a tánc.

Lépj be és tarts ki. A dohányosok gyakran elérik a cigarettát, amikor unatkozik vagy töltenek. Amikor az ex-dohányosok unatkoznak, gyakran cigaretta helyett élelmiszerként fordulnak. Kerülje el a kísértést, hogy olyan tevékenységeket végezzen, amelyek tartják elfoglalt és elvonják az élelmiszer-élvezeteket. Egyes ex-dohányzók hasznosnak tartják a kezüket.

Fontolja meg a súlyellenőrzéssel kapcsolatos szakmai tanácsokat. Ha nem tudja ellenőrizni az evésedet, akkor extra segítségre lesz szüksége. Beszéljen egészségügyi szolgáltatójával az egészséges testsúly-kezelési programokról. Regisztrált dietetikus vagy táplálkozási szakember is konzultálhat az étkezés és snackek megtervezésében. Egy edzőprogram, például egy személyi edző vagy gyakorlatori fiziológus, vezethet egy gyakorlati program kidolgozásához. Ellenőrizze a biztosítótársasággal, hogy kiderül-e, hogy ezek közül bármelyik szolgáltatásra kiterjed-e a terv.