Hogyan kell tartani a csirkét nedves, pörkölés közben

A csirke pörkölése egészséges főzési módszer, amely lehetővé teszi, hogy a zsír nagy része leereszkedjen, de a fehér hús különösen kiszáradhat a sütőben, ha nem vigyáz. Több mód van arra, hogy a csirkét nedvesen tartsa, amíg főz, ezért válassza ki a legmegfelelőbb módszert. Tegyen 3 uncia adagot a húsból, hogy az étkezés zsírtartalmát és koleszterin tartalmát megfelelő szinten tartsa. A főtt csirke adagja 160 kalóriát, 70 milligramm koleszterint és 7 gramm zsírt tartalmaz.

pácolással

A sóoldat hasonlít a marinádéhoz, de tartalmaz egy sokkal nagyobb koncentrációjú sót, amely segít a csirke megtartani a gyümölcslevet, amíg pörköl. Készítsünk sós vizet és sót körülbelül 1 csésze só és gallon víz arányában. Az arányok a csirke sóoldatának és a madár méretének hosszától függően változnak. Hozzon létre egy ízprofilt gyógynövények, citrusszeletek, cukor, fokhagymás szegfűszeg vagy szójaszósz hozzáadásával. Melegítsük fel néhány vizet a sóval és a többi összetevővel, amíg a só fel nem oldódik. Adjunk hozzá hideg vizet a keverék hűtéséhez, és 2-4 órára áztassuk a csirkét a sós lében, majd jól öblítsük le és hagyjuk ülni egy órával a sütés előtt.

Egyszerű módszer

A csirkét általában sütőben 375 fokos fokban pörkölnek, de a bőrt barnára és a gyümölcslevek pecsételésére használják, forróbb sütővel kezdődnek, majd csökkentik a hőt. Állítsa be a hőmérsékletet 450 fokban és teljesen melegítse fel. Vigye fel a csirkét a vajra és a fűszerekre, és tegye az üregeket aromákkal, például gyógynövényekkel. A citromos szeletek ízeket és nedvességet adnak a csirkehúsnak. Tegye a csirkét egy serpenyőbe egy sütőedény fölé, és miután főzött 15 percig magas melegben, engedje le a hőmérsékletet 375 fokra, amíg elkészül.

fércelés

A basting csak a 3 font alatti csirkék esetében szükséges, amelyek kevésbé zsírosak és könnyebben kiszáradnak, mint a nagyobb madarak. A basting segítheti a bőrt a főzés során anélkül, hogy túl sokat fogyasztana és egyenletesen elosztja a gyümölcsleveket. Vegye ki a csirkét a sütőből 20 percenként, és egy pohár vagy kanál segítségével öntsön rá a serpenyőbe a csirke felett.

fólia

A fóliát a madár mellét lefedve a főzés vége felé segít megakadályozni, hogy a hús kiszáradjon és a bőr túlságosan barnuljon. Óvatosan figyeljen az elmúlt 30 percben, és szükség esetén helyezze a fóliát a csirke tetejére. Egy másik módszer az, hogy a pörkölt serpenyőt teljesen lefedi a fóliával, amely megtartja a nedvesség nagy részét. Fedezze fel az utolsó 20 percben a főzés és baste gyakran barna a bőr.