Hogyan lehet eltávolítani a fejbőr hegeket

A fejbőr területeken jelentkező hegek számos sérülésből származnak, mint pl. Vágások, kaparók, égések és műtétek, a MedlinePlus szerint. A sebhelyes bőr vastagabbnak, vöröses színűnek és fényes megjelenésű lehet. A fejbőr sebek megjelenése rendszerint javul az idő múlásával. Ha a hegesedés stresszes vagy kínos, azonban vannak kezelési lehetőségek, hogy minimalizálják őket. A bőrgyógyász segítségül hívhatja a megfelelő hegedési lehetőséget.

Sebészeti heg revíziója. Ez az eljárás javítja a fejbőr sebek megjelenését azáltal, hogy megváltoztatja a heg hegek méretét, színét vagy mélységét, az American Academy of Dermatology szerint. Mondja el a bőrgyógyásznak, hogy mi a leginkább a hegre zavar, így a leginkább zavaró területek javítására összpontosíthat.

Nyomáskötéseket kell alkalmazni a területre. A fejbőr sebek kiemelkedő megjelenésűek lehetnek nyomásos kötések. Használja a kötést a bőrgyógyász irányítása szerint. Több hónap elteltével a heg megjelenése általában javul.

Fésülje meg a hegszövetet. A sebészetet, amelyet a bőrgyógyász végzi, fagyi a fejbőrön a hegszövetet. Az eljárás után a hegek megjelenése általában jobb. Kövesse a bőrgyógyász utókezelési utasításait a megfelelő gyógyulás érdekében.

Használjon kortizol szalagot a fejbőrön. A kortizon, amely egyfajta szteroid, az amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint a hegek zsugorodását és enyhülését eredményezi. Ez a kezelés a legjobb a fejbőr hegek, a felemelt megjelenés. A kortizon szalag elérhető a bőrgyógyászon keresztül.

Az érintett területet dermabráziós kezelésekkel terítse fel. A bőrgyógyász egy eszközt használ a bőr felső rétegeinek eltávolítására. Az új bőr újra növekedni fog, minimalizálva a fejbőr heteinek megjelenését. Az American Academy of Dermatology szerint a gyógyulási idő körülbelül egy hétig tart.