Hogyan lehet sütni egy egész lazac filét

A pörkölt lazac egy klasszikus, egyszerű étel, amelyet egy nagy csoport számára főzhetnek, vagy egy olyan ember számára, aki kicsit változik az előkészítési módszereknél. A sült lazac kiváló főétkezést tesz lehetővé ebédre vagy vacsorára, amikor éles zöld salátával vagy sült zöld zöldségekkel szolgálják fel, és a maradék részeket könnyedén felmelegítik, vagy másnap hideg salátát készítenek. Pár pörkölt lazacot száraz fehérborral, pl. Sauvignon Blanc vagy Chardonnay, ha szükséges.

Melegítsük elő a sütőt 450 fokos fahéternél.

Enyhén megkenjük a sütőedényt vagy a sütőedényt, amely elég nagy ahhoz, hogy a teljes lazacfilét extra szűz olívaolajjal tartsuk. Helyezze a halat a sütőedénybe a hús oldalával felfelé.

Ecsetelje a lazac tetejét egy extra szűz olívaolaj könnyű bevonásával. A halakat frissen apróra vágott vagy szárított fűszernövényekkel ízesítjük. Megszórjuk a tengeri só vagy kóser só és frissen őrölt fekete borsot a hal tetején ízlés szerint.

Helyezzük a lazac filét a sütőbe 15 percig ritka, főtt halakra, 17 perc közepes és 20-22 percig jól elkészített halakra, puha, enyhén pirított tetejére.

Távolítsuk el a lazac filét a sütőből, és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten öt percig. Töltsön át egy nagy tálra vagy lemezt friss citrom ékkel. Ha szükséges, vágja le a filét kisebb részekre a pihenés után.