Hogyan kell a vállat vállat vonni

A váll vállat vonzza a felső trapézis izmait, más néven csapdákat. A társalgási tornaterem nyelvén a jól fejlett felső csapdákat gyakran jóknak nevezik. A felső és a váll hátsó részén található nagy, erős csapdák hasznosak lehetnek az érintkezési sportokban, mint a birkózás, a labdarúgás, a jégkorong, a boksz és a rögbi, mivel ezek alapvető támogatást nyújtanak a nyaknak – ami fontos tényező a sérülések megelőzésében . Esztétikai szempontból a jól fejlett felső csapdák erőteljes kinézetű fizikumot eredményeznek, és sok testépítő keményen dolgozik az izom fejlesztésében. A felső csapdákkal kapcsolatos összes feladat közül az egyik leggyakoribb a vállrándítás.

Egy kézmozdulattal mindkét kézben, a karjaid pedig az oldaladon keresztül álljanak a lábad mellé csípő szélességgel. Könnyedén hajlítsa a térdét, és egyenesen tartsa karjait. A súlyzóknak a combjaival kell szembenézniük.

Állj egyenesen a jó testtartásban. Emelje fel a mellét, lélegezze be, és tartsa karjait egyenesen, vállat vonzza egyenesen a füléhez, olyan magasra, amennyit csak tud. Tartsa ezt a legfelsõ helyzetet 1-2 másodpercig. Ne tekerje hátra a vállát, ami semmit sem tesz a felső csapdáihoz, és válltörést okozhat.

Kihúzzon és leereszkedjen a vállára, de ne nyugodjon meg teljesen. Inhaláljon és újabb ismétlést végezzen. Végezzen összesen hat-12 ismétlést – az elmúlt néhány ismétlésnek nehéznek kell lennie, de még mindig jó formában kell elkészülnie.