Hogyan kell használni a tegaderm

A Tegaderm a 3M gyártmányú kötőanyag. Használható sebészeti sebek, kisebb égési sérülések, sérülések, IV helyek és központi vonalak kezelésére. A Tegaderm kötszerek vízálló védelmet nyújtanak, de mégis lehetővé teszik az oxigén behatolását a jobb sebgyógyulás és a bőr egészsége számára. A Tegaderm számos méretben kapható, és a testre szabható illesztéshez is vágható.

Tisztítsa meg alaposan a sebet olyan termékkel, mint az alkohol, a betadin vagy a klórhexidin dörzsölése. Használjon eldobható pamut törlőkendőket, lehetőleg steril. Töltsük be a tampont a tisztítóoldattal és kezdjük a seb közepén, körkörösen kifelé dolgozzuk, hogy megakadályozzuk az újrahasznosítást. A seb típusától függően az orvos javasolhat egy másik tisztítási módot. Mindig kövesse az orvos ajánlásait a sebek kezelésére.

Hagyja a sebet teljesen tisztítani tisztítás után. Ne fújja a sebet a szárítási folyamat gyorsítására, mivel baktériumokat bocsát a szájból a sebbe, ami fertőzést okozhat. A sebnek teljesen száraznak kell lennie ahhoz, hogy a Tegaderm ragadjon.

Határozza meg, hogy mennyi Tegaderm-ra van szüksége ahhoz, hogy megfelelően fedezze a sebet. A darab túl kicsi kiválasztása megakadályozza, hogy a kötszer megfelelően tapadjon. A túl nagy darab növeli a fájdalmat, amikor az öltözködést eltávolítja a felszíni terület miatt. A gyártó javasolja, hogy a sebek határain belül 4-5 cm-re maradjanak a megfelelő tapadás érdekében. Vágja le a Tegadermet, ha szükséges.

Vegye ki a papír hátlapot a Tegaderm-darabból, hogy kiakassza a ragasztó oldalt. Egy papírkeret marad a Tegaderm szélei mentén, ami megkönnyíti a kezelést és a sebhelyre történő alkalmazást. Ne távolítsa el ezt a keretet mindaddig, amíg a Tegaderm-et a sebre nem alkalmazzák.

Helyezze a Tegaderm-darabot a sebhelyre, a seb közepén. Nyomd le óvatosan, hogy a Tegaderm jól tapadjon. Sima buborékok vagy gyűrődések.

Távolítsa el a Tegadermot körülvevő papírkeretet, finoman hámozza le az egyik végét, és kövesse azt egészen a kötés körül. Finoman simítsa le a széleket, ahogy a keret eltávolításra kerül, hogy a bőrhöz illeszkedjen.