Hogyan lehet súlyt szerezni alacsony szénhidráttartalmú diétán

Az alacsony szénhidráttartalmú étrendre való áttérés egy olyan módszer, amelyet a cukorbetegek használhatnak az állapot szabályozása és a vércukorszint stabilizálása érdekében. Míg az American Diabetes Association tipikusan az alacsony szénhidráttartalmú diétákkal szembeni tanácsadással foglalkozik, kevesebb, mint 130 grammot tartalmaz naponta, a táplálékkutató orvosa úgy gondolja, hogy ez egy jó lehetőség az Ön számára. Az alacsony szénhidráttartalmú diéták általában a fogyáshoz kötődnek, de az alacsony szénhidráttartalmú termékek esetében is meg lehet szedni.

Az Ön igényeinek megtervezése

A súlygyarapodáshoz calorikus többletnek kell lenni, azaz több kalóriát fogyaszt, mint éget. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának iránymutatása szerint a nők napi 1,600 és 2,400 kalóriát igényelnek a súly fenntartása érdekében, míg a férfiaknak 2000 és 3000 között van szüksége. Ehhez kissé föl kell tenned a súlyt. Az Ön igényei az életkorától, súlyától és az aktívaktól függenek, így meghatározhatja saját igényeit, találkozhat orvosával vagy táplálkozási szakembereivel.

Készíts barátokat a zsírral

A zsírmennyiség növelése segít enyhíteni a kalóriabevitelt és többletet hozni. A legfontosabb az egészséges zsírok kiválasztása a telítetlen fajta szerint, a Harvard School of Public Health szerint. Hozzáadhat avokádót a salátáihoz, szitálhatja az olívaolajat a zöld zöldségek fölé, rágcsáljon a diófélékre, vagy mogyoróvajként zelleres palacsintát készíthet.

A Protein Switch

A kalóriaszegény bevitel egyik módja, ha csak a karcsú fehérjék, például a csirke- vagy pulykahús, a zsírmentes túró és a tej, vagy a fehér halak és a kissé fáradt fehérjék fogyasztása válik. Cserélje ki az extra karcsú marhahús, a csirkemell és a konzerv tonhalkonzolokat, például a lazacot, a makrélát és a szardíniákat.

A szénhidrátok lejátszása

Ha követed a standard, alacsony szénhidrát-ajánlatokat, amelyek 130 gramm / nap alatt vannak, még mindig vannak szénhidrátok. Célja, hogy ezeket tápanyag-sűrű forrásokból, például gyümölcsökből és zöldségekből, teljes kiőrlésű kenyérből és tésztafélékből, barna rizsből és burgonyából kapja. A szénhidrátot egyenletesen terjessze a nap folyamán, így minden étkezésnél nagyjából azonos mennyiséget fogyaszt.