Az aloe juice jó a gyomrához?

Az aloe növény levágott levele széles körben alkalmazott kezelés a kisebb vágások, kaparók és égések gyógyítására. A NYU Langone Medical Center elmagyarázza, hogy az aloe csökkenti a gyógyulási időt, és viszkózus természete lehetővé teszi, hogy ragadjon és pecsétet képezzen a gyógyító seb felett. Az Aloe-t általában helyi formájukban használják úgy, hogy levágják a friss növény leveleit, és közvetlenül felviszik a sebet. Ezenkívül az aloe vera orális formában is rendelkezésre áll, a növény leveleiből kivont gyümölcslé formájában. Ezt a gyümölcsléet számos olyan állapot kezelésére használják, mint pl. Fekélyes vastagbélgyulladás és fekélyek, azonban további kutatásra van szükség az aloe vera orális adagolásának hatékony alkalmazásához.

Aloe és gyomorfekély

A gyomorfekély valójában egy peptikus fekély, amely a gyomorban fejlődik ki, a PubMed Health szerint. Ezt a körülményt a védő nyálkahártyák elfedése jellemzi, ami lefedi a gyomor belsejét. Ennek eredményeképpen a gyomorsav a gyomorban keresztüljárhat, ami fekélyt okozhat. Egy 2004-es cikk a “Journal of Ethnopharmacology” című kiadványban megállapította, hogy az orális aloe vera alkalmazása védőhatást gyakorolt ​​a laboratóriumi patkányok gyomrában. A kutatók elmagyarázzák, hogy az aloe károsíthatja a gyomorsav szekrécióját, ami fájdalmat és eróziót okozhat a gyomor falában.

Aloe hatása a gyomorpanaszokra

A gyulladásos folyamat egy része, amelyet a szervezet védelmet nyújt, olyan gyulladás, amelyben a leukocita sejtek sérülést, például fekélyt tapasztanak. Ez lehetővé teszi az érintett szövetek gyógyulását és megóvását a további bántalmazástól vagy baktériumok általi infiltrációtól. Egy 2006-os tanulmány a “World Journal of Gastroenterology” című kiadványban megállapította, hogy az aloe vera laboratóriumi patkányoknak történő beadása csökkentette a leukocita adherenciáját, miközben elősegítette a gyógyulási folyamatot. Ezenkívül megnövekedett az új sejtek gyártása a gyomor falának vonalához, csökkentve a gyógyulási időt. További kutatásra van szükség annak meghatározására, hogy ez a hatás is előfordul-e emberi tünetekben.

Aloe Vera Juice mellékhatásai

A MedlinePlus szerint az Aloe gél, a levél belső része, amelyet általában a vágás után helyileg alkalmaznak, a lenyelés szempontjából biztonságosnak tekinthető. Ezzel szemben az aloe latex, amelyet a zöld levél alatt lévő rétegből nyernek, súlyos káros hatással lehet lenyelve. Az Aloe latex közös összetevője volt az over-the-counter-ben eladott hashajtó gyógyszereknek, de 2002-ben betiltották ezt az alkalmazást az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala. Az ingyenes és alternatív gyógymód Nemzeti Központja azonban kifejti, hogy az aloe-laktát gyakran az aloe-lé előállításának elsődleges összetevője. Az aloe latex hosszú távú fogyasztása megváltozott elektrolitszintet, veseelégtelenséget és az izmok gyengülését okozza.

szempontok

Az aloe juice megkönnyíti a fekély vagy gyulladás fájdalmát, azonban a kockázatok meghaladhatják az előnyöket. Az ingyenes és alternatív orvoslás Nemzeti Központja szerint az aloe vera lenyelés laboratóriumi állatokban fokozott rákkeltő hatással jár. Az aloe juice csökkentheti a vércukorszintet és csökkentheti bizonyos gyógyszerek hatásosságát, mint például a vérhígítók és a cukorbetegség kezelésére használt gyógyszerek. Ha jelenleg egy hashajtó gyógyszert szed, az aloe juice fogyasztása növelheti hatását, és jelentős hasi kellemetlenséget okozhat. Ellenőrizze kezelőorvosával, mielőtt elfogyasztja az aloe juice-t.