Gyomorfájdalom után csirke evés után

A csirke evés után a gyomorfájás valószínűleg az ételmérgezéssel kapcsolatos, ha egy elszigetelt esetben fordul elő. A csirke fertőzhető campylobacter vagy szalmonellával, két gyakori baktérium az érintett csirkében. Ha észreveszi, hogy gyomorfájdalmat okoz minden alkalommal, amikor csirkét eszel, akkor étellel szembeni intoleranciája vagy allergiája lehet. A tüneteit orvosnak kell jelenteni, amint hatékony kezelésre alakulnak ki.

A csirkéből származó táplálékmérgezés akkor következik be, ha a csirke alultkult, közvetlenül érintkezik az állati ürülékkel, vagy túl sokáig marad. A fertőzött csirke fogyasztása után néhány órán belül gyomorfájdalmat, hasmenést, hányást, hányingert és görcsöt okozhat. Az ételmérgezés megakadályozásához csirkével mosson kezet a nyers csirke kezelése előtt és után, győződjön meg arról, hogy a csirke teljesen fel van főzve, és nem érintkezik olyan felületekkel, amelyek szennyeződhetnek.

Az ételmérgezés legtöbb esete erőszakos és túlzott hasmenést és hányást okoz, ami kiszáradáshoz vezethet. Ha nem hagyhatja abba a hányást, akkor ne egyen vagy igyon két órán át. Az ételmérgezésnek nincs gyógymódja, és a leghatékonyabban pihenéssel kezeli, megváltoztatja étrendjét és tisztább folyadékot fogyaszt. Enyhén ételeket, például pirítóst, fehér rizst, banánt, főtt burgonyát és sárgarépát enni, amíg a székleted normális lesz. Kerülje az olyan ételeket és italokat, amelyek súlyosbíthatják a bélt, mint például a koffein, a fűszeres ételek és az alkohol.

Az ételallergia és az intolerancia két olyan körülmény, amely bizonyos ételek fogyasztása után gyomorfájást okozhat. Bizonyos csirkemell ételallergia, például tojás, búza, tej és szója. Például a sült csirke búzát tartalmazhat a tésztából származó kenyérmorzsákból és tojásokból. Néhány feldolgozott csirke adalékanyagokat, például laktózt és MSG-t tartalmaz, amelyek az élelmiszer-intolerancia tüneteit okozhatják. Az ételallergiákat az immunrendszer hibája okozza, míg az élelmiszer-intoleranciák az Ön emésztőrendszerének képtelenek bizonyos összetevők, cukrok és fehérjék megfelelő feldolgozására.

Egy eliminációs étrend felhasználható annak megállapítására, hogy a csirke okoz-e mellékhatásokat a szervezetben. Ne hagyd el a csirkét két hétig. Ha az eliminációs időszak alatt bármilyen reakciót észlel, dokumentálja, mely élelmiszerek okozták a tüneteket. A két hét után enni egy uncia csirkét, és rögzítse, hogy a teste reagál rá. Az elkövetkező néhány napban növelje az egy uncia által fogyasztott csirke mennyiségét. Csak olyan sima csirkét használjon, amelyet nem feldolgozott, előfőzött vagy fűszerezett. Beszéljen orvosával a megállapításairól.

A csirke táplálékmérgezése

Kezelés

Allergia és intolerancia

Eliminációs étrend