Hogyan csíptetni a csuklóját a torna számára

A bárok gyilkosok a torna kezein és csuklóin, ezért a rutinok kevesebb, mint egy percig tartanak. “Még ha volt is ereje és kitartása, hogy egy percnél hosszabb ideig ott maradhass, nem tehetted, mert a kezed égne” – mondja Don Peters, az Egyesült Államok olimpiai edzője a “Gimnasztika” című könyvben. Szenvednek attól, amit általában “torna csuklónak” neveznek, az alkar csont gyulladása, ahol a csuklóhoz kapcsolja a kezét. A csukló rögzítése az egyik módja annak, hogy csökkentse az égést és a sérülés esélyét.

Mosson kezet és csuklóját, mert a zsír és a verejték zavarhatja a szalag ragasztó képességét.

Fogja meg a bal kezét a tenyérrel, és ujjait meghosszabbítsa, és ne csavarja vissza a csuklót 30 foknál.

Ragassza a szalagot a tenyerébe, csak az ujjaid alá, és tekerje körbe a kezed. A szalagnak elég szorosnak kell lennie ahhoz, hogy támogatást nyújtson, ne korlátozza a vérkeringést.

Egyszer új szalagot csavarjon körül a csuklóján.

Indítson el egy új szalagot a csuklója hátulján, a hüvelykujja alatt. Szögben tekerje fel a szalagot úgy, hogy a szalag belső széle a rózsaszín ujj alján legyen. Hurok a szalagot a tenyér eleje körül, úgyhogy a körhinta és a szögek körül a hüvelykujjába kerül. A kezed mindkét oldalán fél X-es legyen.

Csavarja be egy új szalagot a csuklója hátulján, kezdve a rózsaszín alatt, és húzza fel a hüvelykujj és a mutatóujj közé. Folytassa a szalag csomagolását a csuklójára, így most van egy X a kezed elején és hátulján.

Ragassza fel a jobb kezét az 1-6. Lépésben bemutatott módszer szerint.