Hogyan kell tartani a verejtékeket a teniszre szárazon

A izzadás káros lehet egy sportoló számára, különösen teniszezésnél, ahol a száraz vagy izzadt kézzel lehet a különbség a győztes megütése és a labda eljuttatása a senki földjére. A izzadás az emberi test normál funkciója, amely segít a testhőmérséklet szabályozásában. A szimpatikus idegrendszer, amely felelős a harc-vagy-repülés válaszul, ellenőrzi a verejtékezést, amikor a tested fokozott éberséggel, mint egy versenyző tenisz meccsen, akkor izzad. Természetesen a forró időjárási körülmények között is nagyon izzadhat.

Nátriumot tartalmazó ételek fogyasztása. Ez segíthet megőrizni a vizet, és ellenőrizni tudja az izzadt kezeket. Érdemes enni az egészséges ételeket, amelyek nátriumot tartalmaznak, mint a rozsdás ételeket, inkább csirkehúsleveset vagy zöldséglevet választanak, nem pedig sült krumplit vagy burgonya zsetont.

Viseljen karszalagokat, és gyakran cserélje őket a mérkőzésen. A csuklópántok az arcodon és a kezek alatt a verejtékeket áztatják a meccs alatt, anélkül, hogy a pálya szélén kellene menniük, ami nem mindig lehetséges a pontok között. Minél többet izzad, annál kevésbé nedvszívó a csuklócsíkok, ezért változtatni gyakran a váltás során.

A mérkőzés előtt cserélje ki a rekeszed. A túllövések segítenek abban, hogy a rekeszt ne csússzon a kezedben. Ez még fontosabbá válik a túl forró napokban. Az adott fogástól függően több mérkőzés után elveszítheti súrlódását. Minden egyes meccs előtt egy új fogantyút helyezzen a rekeszre, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a legveszélyesebb.

Hozjon rengeteg törülközőt a meccsre. A törülközők az egyik leghatékonyabb módja, és időnként az egyetlen módja annak, hogy ellenőrizzék és feltörölhessék a kezét, karját és arcát a mérkőzés során. Használja a törölközőket a váltás során, és helyezze a törölközőt az alapvonal mögé vagy oldalára, hogy könnyebben elérje a pontokat.