Hogyan lehet megakadályozni, hogy a hólyagok az élelmiszer belsejében futjanak?

A futók általában panaszkodnak arra, hogy a lóhólyagokat a lábukon, különösen a lábujjakon, talpakon, belsõ részeken és sarokjánál fejlesszék. A hólyagok olyan folyadékkal töltött ütődések, amelyek akkor alakulnak ki, amikor a hő, a súrlódás és a verejték kombinációja ismételten irritálja a bőr felületét. A nem jól illeszkedő cipők, a bőrt nem védő zokni és a nagyon izzadt lábak mind olyan tényezők, amelyek futás közben okozhatnak hólyagokat, különösen a láb belsejében.

Futócipő illeszkedik

Annak érdekében, hogy csökkentse a hólyagok belsejében kialakuló kockázatát, miközben futsz, győződj meg róla, hogy a lábad a cipő belsejébe illeszkedik. Túl sok vagy túl kevés hely növeli a lábad esélyét, hogy dörzsölje a cipő oldalát. Soha ne menj hosszabb futtatásokra új cipőkkel. Lassan törölje le a cipőjét úgy, hogy egy órát visel a nap folyamán, tartsa rövid ideig a futásait, amíg a lábad kellemes és kényelmes a cipőben.

Vásárlás futócipőhöz

Futócipők vásárlásakor napközben vásároljon, amikor a lábad természetes duzzanatot tapasztal. Viseljen olyan zoknit, amelyet a futás során viselni fog, hogy segítsen felmérni a megfelelő cipő szélességét és méretét. Mérje meg mindkét lábát és vásárolja meg a cipő méretét. Próbáld ki mindkét cipőt, és győződj meg róla, hogy nincsenek gyári hibák a cipő falán belül, ami zavarja a lábad elhelyezését és kényelmét. Ha ortopéd betétekre van szüksége, gondosan válassza ki: a megfelelően beillesztett betét megakadályozhatja a buborékfóliákat, a túl nagy ívek emelésével pedig dörzsölhet és hólyagokat okozhat.

A megfelelő zokni viselése

Tiszta, száraz, lélegző zoknit használjon futás közben. Bár a pamutzokni kényelmes lehet a mindennapos viseléshez, a nedvességet is elnyeli és megtartja, ami hozzájárul a hólyagok kialakulásához. A legfrissebb választás a zokni futás térd nagy tömörítő zokni, lábujj zokni és a különböző párnázott zokni, hogy pihenjen a lábát. A kompressziós zokni segít a vérkeringésben, míg a lábujj zokni csökkenti a súrlódást, és megakadályozza a hólyagok kialakulását a lábujjai között. A párnázott zokni további párnázást biztosít hosszú futás közben. Néhány zokni úgy van kialakítva, hogy illeszkedjen a bal vagy jobb lábához. A jobb illeszkedő zokni csökkenti a súrlódást a lábad és a cipő között, segít megelőzni a hólyagokat.

Bliszter megelőzési tippek

Jusson a jó állapotban lévő zoknit, ha a zokni lyukak vannak, a szélek dörzsölhetik a lábát, és buborékfóliát okozhatnak. Vegyél figyelembe további pár zoknit, amellyel azonnal beléphet az edzés után. Alkalmazzuk a moleskin a lábfej belsejében, ahol hajlamosak a hólyagok kialakulására. Próbálja csökkenteni a súrlódást kenőanyaggal vagy talkumporral a lábafelületre hólyagos területeken.

Fedje le a kis buborékfóliát ragasztós kötéssel, majd fedje le a nagy buborékfóliát egy porózus, műanyag bevonatú gézpárnával, amely elnyeli a nedvességet. Bár a hólyagok általában önmagukban gyógyulnak, a hólyagok fájdalmát vagy nyomását enyhítheti sterilizált tű segítségével, hogy kiszűrje a buborékfóliát a széle közelében, hogy a lefolyó folyadékot lecsapja anélkül, hogy megzavarná a felszínt. Alkalmazzon antibiotikum krémet a buborékfólián és fedje be kötéssel. Vegye fel a kapcsolatot orvosával, ha a buborékcsomagolás gén, vörösség, fájdalmas fájdalom, meleg bőr vagy egyéb fertőzés jeleit fejti ki.

Ha Ön kifejlesztett egy buborékfóliát