Hogyan lehet megszabadulni a szeretet megszállottságától

A romantikus rögeszmék és a függőség érzése gyakran kéz a kézben jár. Néha a megszállottság az a szerény szeretet, amit Susan Peabody könyvében ír: “Addiction to Love: Az Obsession leküzdése és a függőség a kapcsolatokban”. Vagy titokban azt szeretné, ha valaki függ. Van egy fantázia, hogy ez a személy képes lesz teljesíteni az összes elégtelen érzelmi igényeit. Talán olyan gondolatokat gondolsz, mint például: “Ha csak ezzel a személlyel lennék, akkor minden rendben lesz, és semmi más nem számít.

Dobj el róla képeket. Megszabadulni minden olyan érzelmi emlékezetből vagy levelekből, amelyek emlékeztetnek rá. Meg kell osztani azokat a tárgyakat, amelyek etetik a rögeszméket.

Ne olvasd el Facebook, Twitter vagy blog oldalát. A képére bámulva, vagy az állapotfrissítések olvasása csak a megszállottság meghosszabbításával jár. Ne vezesse el a házát, vagy ismételten hívja fel, és tegye le. Kényszerítsen magának, hogy megállítsa ezeket a viselkedéseket. Nem számít, milyen nehéz először látni, könnyebb lesz, minél többet teszel.

Kérdezd meg magadtól, hogy az ő fantáziája elsőbbséget élvez-e az életed más tevékenységei között. A Peabody szerző szerint az álmodozás és a fantáziálás veszélyes, ha vezetés közben történik, vagy ha ez interferenciát okoz az Ön személyes kapcsolataival vagy munkájával.

Vigyázz magadra, ha úgy érzed, hogy a gondolataid egy saját életet élnek. Menj ki a házból, sétálj egyet, hívj barátot, vagy nézd meg a filmet. Azonnal tegyen meg mindent, hogy megváltoztassa a gondolkodásmódot, amint úgy érzi magát, hogy zsákmányolja a megszállott gondolatait.

Lásd a terapeutát. Brenda Schaeffer pszichológusa szerint “Is It Love vagy Addiction?” Című könyve szerint a megszállottan egy másik személytől való jóváhagyás, elfogadás és érzelmi gondozás kérése gyakran gyermekkori trauma vagy visszaélés eredménye. Olyan embert keresel, akinek úgy gondolja, hogy meg tudja gyógyítani az egész életen át tartó sebeket, és teljes egészében. Ön megszállja őt, mert úgy gondolja, hogy ő biztosítja Önnek a biztonságot és szeretetet, amit keresett. A terapeutaval való beszélgetés betekintést nyújt, és segít a problémák megoldásában és megoldásában.

Javítsa önbecsülését. Szerint a szerző Peabody, rögeszmés emberek hiányzik az önbecsülés. Töltsön el egy kis időt a pozitív tulajdonságainak fejlesztésében. Találd meg a rejtett tehetségedet és csinálj valami kreatív Fókuszáljon arra, hogy gondoskodjon magáról, ha egyenesen eszik, gyakorol és alvást kap.