Hogyan lehet sima és puha kezek és lábak

A bőrt napi körülmények között durva elemek, a nap és a szél, a kemény vegyszerek és a szárító szappanok teszik ki. A kezek és a lábak különösen hajlamosak a szárazságra és a repedésre, különösen téli hónapokban, amikor a bőrük száraz, hideg levegő hatására megszilárdul és megszilárdul. Sima és lágyítja a kezét és lábát egy heti rutinnal, amely egészséges, egészséges hozzávalókat tartalmaz a helyi drogériában és a ház körül.

A lábát és a kezét áztassa meleg vízben. Vagy fürödni, vagy töltsön be egy kis medencét nyugtató meleg vízzel. Kerülje a forró vizet, amely kiszáradhatja a bőrt. Adjon hozzá pár csepp levendulát vagy rózsavízes illóolajat a vízhez, hogy megnyugtató érzékszervi élményt hozzon létre. 10 percig áztassa a kezét és a lábát.

A puha, tiszta törölközővel szárítsa le a kezét és a lábát.

Félszelet egy citromot, és a citromfélét egy kis mennyiségű rendszeres cukorba öntse. Használja a cukrozott citromfüvet a durva területek kezére és lábára. Gyengéd körkörös mozdulatokkal vigye át ujjait és lábujjait. Ha a lábadon vagy a kezeden különösen durva területek vannak, használjon habkő vagy lábfájlokat, hogy simítsa ki ezeket a területeket.

A kezét és lábát öblítse le meleg vízzel és törölközzel szárítsa meg.

Öntsön kis mennyiségű természetes olajat, például kókuszvet, mandulát vagy olívaolajat egy kis pamutgolyóra.

Az olajat lábra kell felhordani, ügyelve arra, hogy söpörje a pamut golyót körül és minden lábujja között. Az olajat szükség szerint töltsük fel a pamut golyóra, amíg a bőrük enyhén bevonódik.

Húzzon le egy pár tiszta pamutzoknát vagy plüss zoknit, hogy tartsa a lábát tiszta állapotban, amíg az olaj végzi munkáját.

Ismételje meg az olaj adagolását a kezeire, és húzza meg egy pár tiszta pamutkesztyűt.

Tartsa a zoknit és a kesztyűt legalább két órán át, és ideális esetben nyolc órán keresztül. Ideje ezt a folyamatot lefekvéskor úgy, hogy az olajok alvás közben áztassanak a bőrébe.

Ismételje meg a hámlasztási folyamatot hetente egyszer. Természetes olajat használhat a bőrére olyan gyakran, mint minden nap.