Hogyan lehet megszabadulni a pattanásoktól a nyakán

Néha a szervezet túl sok faggyúolajat termel – a test természetes olajja a haj és a bőr kenésére. Amikor ez megtörténik, a pórusok elfedik a felesleges olajat, az elhalt hámsejteket és a baktériumokat, ami pattanásokat eredményez. A pattanásoktól való megszabadulni, különösen a nyakán, különös gondot fordít.

Mossa meg a bőrt naponta kétszer, de ne többet, hogy elkerülje a bőr kiszáradását. Mossátok le a nyakadat reggel és este, mielőtt lefeküdnél. Használjon enyhe tisztítószert vagy over-the-counter pattanás gyógyszeres arc szappant és meleg vizet. Alaposan öblítse le a bőrt meleg vízzel a maradék szappan eltávolításához. A pórusokat lezárja hideg vízzel. Pat dry, puha, tiszta törülközővel, hogy ne irritálja a bőrt.

Alkalmazzon naponta helyi aknekrémeket az érintett területre. Olvassa el az összetevőket annak biztosítására, hogy a termék benzoil-peroxidot tartalmaz, ami kulcsszerepet játszik az akne elleni küzdelemben. Kövesse a gyártó utasításait.

Igyáljon vizet a nap folyamán, hogy a szervezet hidratálódjon és a rendszered elpiruljon. Ez segít megelőzni az akne problémáit.

Kerülje el a sálakat és a teknősöket, amelyek nem engedik a levegőt az érintett területre jutni. Tartsa haját a nyakától – a haj tartalmaz olyan olajokat, amelyek átviszik a bõrre. Az ágyneműt tisztán kell mosni legalább hetente egyszer.

Kerülje el a pattanások felhajtását, mert hegesedéshez vezet. Az ujjai az ujjheggyel átvisznek a bőrödre, ami még rosszabbá teszi a pattanásokat. A legjobb, ha egyáltalán nem érinti az érintett bőrt.