Lactobacillus shirota törzs

A probiotikumok a mikroorganizmusok, amelyek a bélrendszerben megtalálhatók, “barátságos baktériumok” -nak nevezik, mert hasznosak az általános egészségi állapot szempontjából. Az immunrendszer aktivitásának akár 70 százaléka a bélrendszerben rejlik, ezért fontos, hogy táplálja az intesztinális traktusát egy jó táplálékkal és kiegészítőkkei. A Lactobacillus Shirota probiotikum pozitív és vegyes eredményeket mutatott a bélrendszer egészségének javításában és más állapotok kezelésében.

Azonosítás

Több száz tanulmány vizsgálta a Lactobacillus probiotikum-csoport különböző típusát immunitás, ízületi gyulladás, Crohn-betegség, bőrbetegségek, magas koleszterinszint, rák, hasmenés és székrekedés tekintetében. Ezeknek a vizsgálatoknak a bátorító eredményei miatt a gyártók több különböző probiotikus receptet hoztak létre. A Yakult Shirota törzs Lactobacillus baktériumot eredetileg emberi vékonybélből izolálták 1930-ban, és felfedezte a felfedezőjét, Minoru Shirota-t. A Shirota-t használó egyetlen vállalat Japánban működő Yakult Honsha Társaság, amely tejtermékeket tartalmazó italokat forgalmaz, amelyek Shirota casei probiotikumokat tartalmaznak.

Emésztőrendszeri előnyök

Bár a kutatás a Shirota-probiotikumokat a gasztrointesztinális előnyökhöz kapcsolta, szinte minden ilyen vizsgálatot a Yakult Central Institute for Microbiological Research támogatott. Egy független olaszországi tanulmány a krónikus székrekedésben szenvedő Parkinson-kórban vizsgált Yakult fermentált tejitalra. A “Minerva Gastroenterologica e Etiologica” -ban 2011. júniusában publikált eredmények azt mutatták, hogy a Lactobacillus casei Shirota ital napi 6 hetes fogyasztása szignifikánsan javította a Parkinson-kórban jelentkező széklet-konzisztenciát és bélrendszert.

Vírus előnyök

A japán Juntendo Egyetemen, a “British Journal of Nutrition” című, 2011. áprilisi tanulmány szerint, bár a Shirota-tartalmú ital fogyasztása nem akadályozta meg a vírusos gastroenteritist egy ápoló otthonban, ez segítette a betegséghez társuló lázcsökkentést .

Immunrendszeri előnyök

A természetes ölősejtek, más néven NK-sejtek, az immunrendszerének fontos fehérvérsejtjei. A “The Journal of Nutrition” 2007. márciusi számában közzétett tanulmány azt mutatta, hogy a Shirota ital naponta három héten keresztül történő fogyasztása megnövekedett NK-sejt aktivitást eredményezett a vizsgált személyek körében. Azonban egy ugyanazon kiadványban szereplő, 2011. májusi ellentmondásos tanulmány szerint a Shirota ital nem gyakorolt ​​jelentős hatást az NK-sejtszámra és az egészséges férfi betegek működésére.

A Lactobacillus casei Shirota inzulinrezisztenciát tesztelő egyetlen vizsgálat a Yakult kutatóközpont volt. Eredményeik azonban a “Journal of Applied Microbiology” című, 2011. márciusában publikált eredmények azt mutatták, hogy a probiotikum az előretolt egereknél javította az inzulinrezisztenciát és a glükóz intoleranciát. Remélhetőleg független tanulmányok és humán klinikai vizsgálatok képesek lesznek megkettőzni ezeket az előnyöket.

Inzulinrezisztencia