Hogyan kell vigyázni a fekete bőrre

A bőr melaninjának mennyisége határozza meg a hangját. Minél több melanin van, annál sötétebb a bőröd. A Palomar Közösségi Főiskola elmagyarázza, hogy a bőrtónusok közötti különbség az emberi migráció és a trópusi és nontropikus környezethez való alkalmazkodás eredménye. A fekete bőrű egyedeknek nagyobb a napsűrűségük, mint a sápadt bőrűek, és sokkal később az életben is láthatóak a bőrkárosodás jelei. Ha fekete bõr van, a megfelelõ gondoskodás megõrizheti a legjobbat.

Naponta hidratálja a bőrt. A fekete bőr általában száraz, gyakran túlságosan száraz. A Pittsburgh-i Egyetem magyarázata szerint a nedvesítőszereket tartalmazó kenő hatású hidratáló krém ideális a fekete bőrre. A vizelőanyagok vonzzák a vizet, megtartva a bőre puha és rugalmas. Ha a bőre zsíros, válasszon egy olajmentes tisztítót, amely nem fogja eltömíteni a pórusokat.

Mossa meg a bőrt minden nap egy hidratáló testmosással. “Keresse meg az olyan összetevőket, mint a glicerin, a karbamid, a hialuronsav vagy a dimetikon, javasolja a Pennsylvania Child Welfare Képzési Program munkaprogramját, a” Hair and Skin Care az afrikai és az ivaros gyermekek számára “. Különálló arcápolók reggel és éjszaka a kozmetikumok eltávolítására és a pórusainak tisztán tartására.

Hámozd ki a. A fekete bőr hajlamos az elhalt hámsejtek felhalmozódásával okozott érdességre és dudorokra. Ha a bőröd száraz vagy vékony, hetente egyszer hevítsen. Az olajos vagy kombinált bőrtípusok hetente két-három alkalommal hámoznak. A hámlasztó krémet vagy a zuhanykabát segít a bőrt simábbá tenni.

Védje a bőrt a napról napi fényvédővel, 15 vagy annál nagyobb SPF-vel. Csak azért, mert a bõr sötét van, nem jelenti azt, hogy a nap ártalmatlan. Valójában a fekete bőr nem mentes a ráncosodáshoz és a bőrrákhoz, az Ohio State University Extension szerint.

Egyél egészséges és igyon legalább nyolc 8 oz-ot. Napi pohár vizet. A gyümölcsökben, zöldségekben, fehérjékben és egészben gazdag egészséges táplálék megőrzi a bőrt belülrõl.