Hogyan lehet csökkenteni a duzzadt ajak méretét

Az ajak duzzanatát a területre adott allergiás reakció vagy trauma okozhatja, vagy ritka esetekben bizonyos betegségek, például leukémia vagy Hodgkin-betegség következtében. Miután megállapítottad a duzzadt ajak okait, megkezdheti a duzzanat csökkentését otthoni kezeléssel. Ha a duzzanat az Ön ajkájára szúrt pattanás eredménye, vagy ha fertőzés egyéb mellékhatásait észleli, például láz, bőrpír vagy duzzanat, azonnal forduljon orvosához.

Vegyünk egy over-the-counter antihisztamint a gyártó utasításai szerint vagy az orvosa által javasolt módon, ha gyanítjuk, hogy a duzzanat allergiás reakció eredménye.

Távolítsuk el vagy kerüljük el a feltételezett allergéneket. A tejipar, a diófélék és a kagylók az ételallergia gyakori okai. A mosó- és tisztítószerekben lévő gyógyszerek vagy vegyi anyagok reakciót is okozhatnak.

Tisztítsa meg az ajkán található bármilyen vágást, ami duzzadást okozhat egyenlő részek hidrogén-peroxid és víz oldatával. Az oldat habosodhat, amikor a peroxid reagál a szájban lévő természetes baktériumokra.

Csomagolja a zúzott jégkockákat steril gézszalag belsejében, és minden óránként kb. 10 percig vigye fel a duzzadt területet.

Kérdezze meg kezelőorvosát az over-the-counter gyulladáscsökkentő gyógyszerektől, mint például az acetaminofen vagy az ibuprofen, hogy csökkentse a duzzadást és a kontroll fájdalmat.