Hogyan lehet fogyni a pcos

A policisztás petefészek szindróma (PCOS) egy olyan egészségi állapot, amely a súlygyarapodáshoz, a pattanásokhoz, a meddőséghez és az abnormális szőrnövekedéshez kapcsolódik. A WomensHealth.gov webhely szerint 10-ből egynél több PCOS van. Bár a szakértők nem tudják pontosan, mi okozza a PCOS-t, sok kutató szerint az inzulinnal kapcsolatos. Más tényezők a hormonok és az öröklődés kiegyensúlyozatlanságának tűnnek, hiszen sok PCOS-es nőnek van egy édesanyja vagy testvére is. A súlycsökkenés a PCOS segítségével nehéz, de a megfelelő lépések megtétele segít elkezdeni a karcsúságot.

Módosítsa étrendjét. Martha McKittrick táplálkozási szakértő szerint, aki az Obgyn.net weboldalán közreműködő író, a PCOS-n kívüli nők nem érhetik el a diétát ugyanúgy, mint a többi fogyatékos nő. Mivel sokan úgy vélik, hogy a PCOS az inzulinrezisztenciához kötődik, az alacsony szénhidrátos, nagy fehérjetartalmú étrend a legsikeresebb a fogyás szempontjából. A McKittrick azt javasolja, hogy elkerüljék a feldolgozott szénhidrátokat, például a tésztát, a sütiket és a fehér kenyeret, és rengeteg sovány hús, tej, gyümölcs, zöldség és kis mennyiségű teljes kiőrlésű gabonát kapjanak.

Gyakorlat. A rendszeres testmozgás súlycsökkenéshez vezethet, és különösen fontos a PCOS számára. A 3 Fat Chicks on a Diet honlapja szerint a szív és érrendszeri mozgás javíthatja az inzulinrezisztenciát. Combine aerobik edzés, például séta, úszás és tánc a súly edzéssel. Az izom még pihentetett kalóriát éget. Mivel azonban sok PCOS-nál magasabb a tesztoszteron szintje az átlagnál, használjon könnyű súlyokat, hogy ne kapjon ingerlő izmokat.

Kérje meg kezelőorvosát a PCOS gyógyszerekkel kapcsolatban. A gyógyszerek korrigálhatják az alapul szolgáló hormon egyensúlyhiányokat vagy az inzulinrezisztenciát, megkönnyítve ezzel a fogyást. A WomensHealth.gov szerint az orvosok a hormonok vagy az inzulinérzékenységet biztosító gyógyszerek, például a glükófág, az inzulin rezisztencia kezelésére hormonkészítményeket írhatnak fel.

Leszokni a dohányzásról. Egy 2009-es tanulmány a németországi Erlangen Egyetemi Kórházban, Dr. Susanne Cupisti vezetésével megállapította, hogy a dohányzás növelte az inzulinszintet és a szabad tesztoszteront a PCOS-ban szenvedő nők körében. A növekvő inzulin és a tesztoszteron a PCOS-t rosszabbá teszi, ami nehezebbé teszi a fogyást.