Hogyan ösztönözze a gyermekeket a sportban

A sport több mint egy módja annak, hogy az iskolába járás után és a hétvégén átmenjenek. A Nemours Kids Health (Gyermekek Egészség) weboldala szerint a rendszeres testmozgás segíthet a gyermekeknek a csontok és az izmok erősítésében, aludni és csökkenteni az elhízás és az egészségügyi problémák, például a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A sportban való részvétel növelheti az önbecsülést és javíthatja a szociális készségeket. Ösztönözze gyermeke érdeklődését az atlétika iránt annak érdekében, hogy biztosítsa, hogy a tapasztalat pozitív legyen.

Segítsen gyermeke úgy kiválasztani a sportot, hogy megfeleljen korának, ízének és fizikai képességeinek. A Nemours Kids Health szerint a gyermeke arra kényszerül, hogy részt vegyen egy olyan sportban, amely inkább érdekel, mint ő, ellenálláshoz vagy unalomhoz vezethet. Válasszon egy olyan sportot is, amely szintén megfizethető és kényelmes, így a gyereke el kell hagynia, ha meghaladja a költségvetését vagy a rendelkezésre álló időt.

Vásárolja meg a szükséges felszerelést és anyagokat annak biztosítására, hogy gyermeke sikeresen és biztonságosan részt vehessen a sportban. A Pittsburgh-i Gyermek Kórház szerint a felszerelésnek működőképes állapotban kell lennie, és helyesen kell elhelyeznie, hogy elkerülje a lehetséges sérüléseket.

Támogassa az önkéntességet, hogy ösztönözze a gyermeket sportórákra, gyakorlatokra és játékokra. Az Illinois Extension Egyetem szerint fontos, hogy segítsen a gyermeknek megismerkedni a sport alapvető szabályaival és készségeivel, és megértse, hogy örömmel figyeli a versenyt. Kérdezze meg a gyermeket, hogy mennyire érintett, hogy azt akarja, hogy legyen, nem akarja, hogy zavarba jöhet, ha például edzővé, csapatszülő vagy emlékeztető lesz.

Tanítsd meg gyermekeidet a jó sportosságról és a tapasztalat pozitív aspektusairól. A Floridai Egyetem IFAS kiterjesztése szerint, ha gyermeke csapatsportot játszik, ösztönöznie kell arra, hogy a verseny pozitív oldalára összpontosítson, például a kemény munkára, a maximális potenciál elérésére és a bajtársiasság fejlesztésére a csapattársakkal.

Támogassa a gyermekeit, ha nem nyer meg egy játékot, vagy sikerül egy sportban. A Wisconsini Egyetem Orvosi és Népegészségügyi Egyeteme szerint a gyermeke kifejezni fogja csalódottságának vagy kudarcának érzését, és ellensúlyozza a negatív érzelmeket azzal, hogy rávilágít a teljesítményére a verseny során. Emlékeztesse, hogy még a hivatásos sportolóknak is rossz napjai vannak.