30 perc úszás jobb, mint futni a futópadon egy órán keresztül?

Mivel már tudjátok, hogy a testmozgás fontos a jó egészség szempontjából, előfordulhat, hogy megpróbálja eldönteni, hogy az edzésterv melyik típusa megfelelő az Ön számára. Úszás és futás egy futópadon mindkettő kiváló kondícionáló gyakorlatok, mindegyik biztosítja a mindennapi edzés szív-és érrendszeri előnyöket. Akár egyfajta testmozgás jobb, mint a másik, az egyéntől függ. Ne feledje, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen edzésprogramot megkezdenél.

Kalóriák égve

Az adott gyakorlat során felgyújtott kalóriák száma attól függ, hogy mennyit mérünk. Általában minél többet mérlegel, annál több kalóriát éget el. Például, ha súlya 160 font, akkor körülbelül 210 kalóriát fogsz kiadni, ha úszni 30 percig, a Mayo Clinic szerint. Ha egy futópadon óránként öt mérföldnél egy órát futnának, akkor csak mintegy 600 kalóriát égetne el. Ha a cél az, hogy lefogy, és ez a legfontosabb szempont, akkor a futópadon futó egy órára jobb lenne, mint az úszás fél óra.

Stressz a kötéseken és az izmokon

Az úszást néha “a test tökéletes formájának” nevezik, magyarázza az Arizonai Egyetem, mivel kiváló kardiovaszkuláris edzést nyújt, miközben nagyon kevés hatással van az izületekre és az izmokra. Ez azt jelenti, hogy azoknak is, akik közös problémákkal küzdenek más típusú testmozgással, gyakran élvezhetik az úszást. A futás, akár az úton, akár a futópadon, nehéz lehet a bokákon és térdeken. Ha problémái vannak az ízületekkel, vagy valamilyen oknál fogva alacsony hatásfokú edzésre van szükség, akkor az úszás jobb választás lenne, mint futni.

Személyes élvezeted

Ha nem szeretsz egy adott edzést, akkor nehéz lesz fenntartani az edzésprogramodat. Ezért az élvezet nagy szerepet játszik annak meghatározásában, hogy a futópadon vagy úszáson való futás jobb lehetőség lenne-e Önnek. Ha a fürdőruha és a hűvös vízbe helyezés nem feltétlenül vonzó, akkor a futás jobb választás lenne. Ha szereted a frissítő érzést a medencében való lemorzsolódásról, akkor az úszási program könnyebben tarthat hosszú távon.

Cross képzés

Ha nem tud dönteni futópadon vagy úszás közben, ne feledje, hogy nem feltétlenül kell csak egyet választania. A keresztezés, ahol egy kis időt töltesz a kardiovaszkuláris edzés két vagy több formájával, hatékony módja annak, hogy ne csak alakuljon ki és fogyjon, hanem azért is, hogy érdeklődjön a programban, elkerülje az unalmát és csökkentse a sérülés kockázatát . Mindaddig, amíg megszerzi az ajánlott edzésmennyiséget, szabadon változtathatja fel, és különböző feladatokat végezhet különböző napokon.