Alacsony rosttartalmú élelmiszerek kolonoszkópiára

Egészségügyének megfelelő ellátása rendszeres ellenőrzéseket és szűréseket tartalmaz. A kolonoszkópiás vizsgálat lehetővé teszi orvosának, hogy nézze meg a vastagbél és a végbél bélését, hogy ellenőrizze a vérzést, gyulladást, polipokat, tumorokat és más rendellenességeket. Az eljárás előkészítése magában foglalja a bél tisztítását a gyógyszeres kezelés és a speciális étrend használatával. A kolorektális rák Egyesült Államokbeli Többnemzetiségű Munkacsoportja és az American Society for Gastrointestinal Endoscopy (Gyomor-bélrendszeri Endoszkópiai Társaság) a kolonoszkópiát megelőző napon alacsony rosttartalmú és / vagy teljes folyékony étrendet ajánl.

Kisszálas élelmiszerek csoportonként

A kolonoszkópiát megelőző alacsony rosttartalmú és / vagy teljes folyékony táplálkozás után kevésbé terjedelmes székletet eredményez, ami biztosítja a megfelelő bél tisztítást az eljárás előtt. A Táplálkozási és Dietetikai Akadémia “Nutrition Care Manual” című részében az élelmiszer-csoport alacsony rosttartalmú táplálkozását vázolja: – Tej: tej, joghurt, túró, kemény sajtok és diófélék – Protein: Baromfi, tojás, sima anya gombák és tofu, – gabonafélék: fehér kenyér és tészta, kőris, búza és más finomított gabonafélék, – zöldségek: konzerv és puha főtt zöldségek, valamint zöldséglevek, magvak nélkül. – A gyümölcs: konzerv és jól főzött gyümölcs és gyümölcslevek, pép nélkül. A teljes folyékony táplálék magában foglalja a húsleves, a tea, a kávé, az üdítőitalok, a zselatin, a pépmentes gyümölcslevek, a fűtött tej- és húslevesalapú levesek, Pudingok és pirítósok.

Élelmiszerek, amelyeket el kell kerülni egy alacsony rostú diétán

Az USA Multi-Society Task Force a colorectalis rákról beszámol arról, hogy a nem megfelelő bél tisztítás a kolonoszkópok 20-25% -ánál fordul elő. Tehát fontos elkerülni a magas rosttartalmú élelmiszereket, többek között: – fehérje: teljes diófélék, magvak és babok, – gabonafélék: pattogatott kukorica és teljes kiőrlésű termékek, mint például a kenyér, a crackerek, a tészta és a csipek, – zöldségek: Nyersen vagy enyhén főzött zöldségekkel és bőrrel és / vagy magvakkal rendelkező gyümölcsök, – gyümölcs: nyers vagy szárított gyümölcsök és gyümölcsök bőrrel és / vagy magvakkal, – ha kérdése van a diétájával a kolonoszkópia előtt, keresse fel orvosát vagy a Ahol van az eljárás.