Fut a lépcsőn a legjobb gyakorlat?

A lépcsőn történő futtatás szív-szivattyúzó, kalóriaszűrő edzés, de egy ember számára a legjobb gyakorlat nem a legjobb egy másik ember számára. A legjobb gyakorlat számos tényezőtől függ, beleértve a fitness célokat és az aktuális edzettségi szintet. Ha az edzés intenzitását kívánja növelni, akkor a lépcsők vezetése kiváló módja annak, hogy megtámadja a főbb izomcsoportokat.

Kalóriák égve

Ha a kalóriatartalmat rövid időn belül kívánja maximalizálni, akkor a lépcsőn való futás az egyik legjobb és leghatékonyabb gyakorlat. A CalorieLab.com szerint egy 140 fontos ember óránként 889 kalóriát éget fel a lépcsőn. Összehasonlításképpen, egy órányi evezés erőteljes erőfeszítéssel 476 kalóriát éget, és egy órás kerékpározás erőteljes erőfeszítéssel 603 kalóriát éget.

A tested a lépcsőn

Az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint a lépcsőfokok egy hatékony, nagy intenzitású edzés, amely gyorsaságot, erőt, agilitást és szív- és érrendszeri felépítést eredményez. Az egyik tanulmány a “British Journal of Sports Medicine” című tanulmányában azt állapította meg, hogy a napi tevékenységeikbe lépő lépcsőfokokat beépítő ülő nők 17,1% -kal növelték VO2 max vagy maximális aerob kapacitását, és 7,7% -kal csökkentették a “rossz” LDL-koleszterint. Futó lépcsők hatékonyak, mert sok nagy izomcsoportra irányul. Ehhez csípő kiterjesztés és elrablás, térdkiemelés, gerincfeszítés és bokafeszítés szükséges, ami azt jelenti, hogy a seggfej, a quadriceps, a borjak, a mag és a környező izmok kitűnő edzést kapnak, mondja az ExRx.net.

A edzés

Beállíthat egy lépcsőzetes edzést egy stadionban, egy parkban vagy saját lakóparkjában. Válasszon ki néhány lépcsőt vagy rendeltetési helyet, amelyet el kíván indítani. Fusson fel és vissza, pihent háromszor annyi idő alatt, amire a lépcsőn felszállt, mondja az Amerikai Tanács a Gyakorlatról. Ismételje meg ezt a ciklust az edzés ideje alatt. Ez 30 perc és egy óra között mozoghat, attól függően, hogy milyen a fitness szint. Ahogy javul, kihívhatsz magadnak, ha más lépcsőfokokat másolsz, vagy növeled az edzésidőt.

A legjobb gyakorlat

A lépcsőn történő futtatás nagyszerű módja annak, hogy felfrissítse a fitness-rutint, de a legjobb gyakorlat személyenként változik. Fontos, hogy megtalálj valamit, amit élvezsz, tehát motivált maradni ahhoz, hogy ragaszkodj hozzá. Kísérletezzen különféle edzésekkel, hogy testét fizikailag megmérgesse, mondja az Amerikai Tanács a gyakorlatról. Ha úgy találja, hogy élvezi a lépcsőfokokat, add hozzá az edzésprogramhoz, hogy növelje az intenzitást és kihívja az izmokat.