Hogyan csökkenthető az orrdugó duzzanat az orrplasztika után

Az orrplasztika egy kozmetikai sebészeti eljárás, amely magában foglalja az orr átformálását. Az orrvérzésnek is nevezik az orrplasztikát az egyenetlen orr kiegyenesítéséhez, a nemkívánatos dudorok eltávolításához és a légúti akadályok kezeléséhez, amelyeket baleset vagy rosszul kialakult orrcsont okoz. Az orrplasztika helyreállítása 10 naptól 6 hétig tarthat, a munka szintjétől és a beteg egészségi állapotától függően. A duzzanat csökkentésére és a varratok integritásának fenntartására szolgáló lépések segíthetnek a fájdalom csökkentésében és a gyógyulás fokozásában.

A fejét legalább két napig tartsa, mondja a sebészek a Spalding Drive Cosmetic Surgery-ben Los Angelesben. Alvás egy ágyban a műtétet követő első pár napban, és egy újabb héten hátrahajlódjon az emelt párnákra, hogy biztosítsa a legkevesebb duzzadást.

Irányítsd az érzelmeidet. Annak ellenére, hogy a műtét trauma, az általában követendő elszigetelődés és zárás, valamint a végeredménytől való félelmek behatolhatnak, fontos, hogy nyugodt viselkedést tartsanak fenn. A harag és a sírás az öltéseket az orr belsejében vérzik, és a külső duzzanatot növelik.

Alkalmazzon könnyű jégkrémet vagy fagyasztott borsó zsákokat az orrra és a szemekre, hogy csökkentse a duzzanatot.

Nyissa ki a száját a tüsszentéshez, ha kell. A tüsszögés, a köhögés és az orrfúvás kitörölhet öltéseket, és az orr tetejét megduzzadhatja. Használjon párásítót, ha szobája száraz, és köhögést okoz. Kerülje el a cigarettát és a használt füstöt, hogy ne irritálja az orrát.

Fedezze le az orrodat fényvédővel bármikor kint. A leégés okozhatja az orr tetejét. Az orr hegyénél lévő bőrpír természetellenesnek tűnik, ha napfénynek van kitéve. Legalább 6 hónappal az orrplasztika után legalább egy SPF 15 napblockot kell viselni.