Hogyan hangzik a futás

A test testi hangzásához nagyon sikeres, ha sokszor megváltoztatod a rutinodat. Az ugyanazon szomszédságút mentén végzett képzés vagy ugyanazon program használata a futópadon lehetővé teszi az izmok adaptálását. Amikor az izmok alkalmazkodnak, és már nem támadják meg őket, nem növekednek, és stagnálnak. Az intenzitás vagy a sebesség, amellyel a futó foglalkozásokat végzi, nagymértékben befolyásolja az izomtónust. Összehasonlítva egy sprinteret egy maraton futójával, láthatja, milyen jól izmos és tónusos a sprinter a hosszú távú futó ellenében.

Végezze el a leghosszabb nonstop futtatását a hét első edzésnapjára, például hétfőn. A lábaknak jól pihentetniük kell, és készen kell állniuk hosszú időtartamú szerződésre, például egy 45 perces, könnyű és mérsékelt tempójú futásra. Vegyünk néhány hegyet, ezt a rutinot egy héten belül töltsük be, hogy enyhén hangosítsuk a lábizmjainkat, ami még fontosabb, hogy fokozza a szív-és érrendszerünket, hogy olyan nehezebb edzést hajtson végre, amely maximálisan tonizálja az izmokat.

Teljesítsd a legnehezebb nonstop futásodat, mint a hét második edzését, például egy szerdán, ez a rutin körülbelül 20-30 percig tart, de a leghosszabb futásnál erősebbnek kell lennie. Válasszon egy nagyon dombos ösvényt, amely 20 percig futhat. Gyorsan fusson fel a hegyen, hosszú lépésekkel, majd egyenesen a dombon vagy a sík terepen hajtson végre. Fokozatosan növelje az időtartamot addig, amíg el nem éri az ilyen típusú rutin 30 percét.

Végezzen egy nagy intenzitású intervallumot, mint a hét utolsó edzését, például pénteken, váltakozva a teljes körű sprintelés és a gyaloglás periódusai között. Az intervallum sprinting kényszeríti a felső és az alsó test izmait, hogy gyorsan és erőteljesen összehúzódjon, testét tonizálva. Fenntartja a core izma összehúzódását, hogy stabilizálsa a törzsét, miközben megpróbál, és tonizálhatja a midsection-t. Sprint 30 másodpercig, majd járj 90 másodpercig, összesen 20 percig.

Válasszon egy lapos sprint edzést hegyi sprint edzéssel minden második héten. Keressen egy dombot 30 másodpercen belül. Próbáld fel a hegyet, amilyen gyorsan csak tudsz, majd lassan visszafordulsz. Töltsön két melegítő hegyi sprintet, majd csináljon nyolc-tíz különböző all-out sprintet, testének testelésével.