Hogyan készítsünk egy avokádó arcmasszát

Az arca vastag, zöld paszta elszíneződésével nem feltétlenül nyilvánvaló szépségkezelésnek tűnik, de az avokádó arcmasszák híresek a bőr ápolására és revitalizációjára. Ellentétben a sok vásárolt arckezeléssel, az avokádó maszkok mentesek a szintetikus összetevőkből és vegyi anyagoktól, ami általában kevésbé allergén és irritálóbbá teszi őket, mint a kereskedelmi termékek. A saját avokádó arc-maszk létrehozásával otthoni egyszerű, természetes és megfizethető szépítő kezelést kényeztetheti bőre.

Vegye ki a gödröt fél avokádóból, és húzza ki a maradék húst a héjból és egy tálba. Villával, pörkölj az avokádót, amíg konzisztenciája válik krémessé és csomómentes.

Adjunk hozzá 1 tk. Citromlevet a pirított avokádóba, ha meg akarja menteni a pasztát, vagy egészét későbbi felhasználásra. A citromlé megakadályozza, hogy az avokádó oxidálódjon és barna színűvé váljon.

Keverjük össze az avokádópasztát bármely olyan opcionális összetevővel, amelyet úgy választasz, hogy a maszkba öltözzön be – beleértve 1 evőkanál. Méz, 1 evőkanál. Olívaolaj, 1/2-as narancs vagy nyers tojásfehérje. Bár az avokádó arcmasszák önmagukban is hatékonyak, ha ezek az összetevők olyan további tulajdonságokat tartalmaznak, amelyek elősegíthetik a bőr egészségi állapotát, különösen akkor, ha az arcszínén zsíros.

Mossa meg arcod meleg vízzel, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket, kozmetikumokat vagy egyéb felhalmozott törmeléket. A tiszta bőr sokkal könnyebben felszívja az avokádó maszk olajokat, mint a többi anyaggal bevont bőr.

Az ujjbegyével egy vékony réteg az avokádó pürére az arcodra, elkerülve a szeme és a haj kapcsolatát. Folytassa dörzsölje a paszta a bőrre, amíg az arc teljesen bevont.

Hagyja az avokádó maszkot az arcán legalább 15 percig, vagy amíg a keverék teljesen megszárad. Minél hosszabb ideig viseled az arcmasszát, annál nagyobb eséllyel kell a bőre felszívni a keverék tápláló tápanyagait.

Távolítsa el a maszkot úgy, hogy az arcot óvatosan meleg vízzel öblítse ki, nehogy durva súrolja a keveréket a bőrtől. A FatFreeKitchen.com azt javasolja, hogy a paszta eltávolítása után hideg vízzel fröccsense az arcát a bőr pórusainak bezárásához. Dörzsölje az arcát egy törülközővel, hogy kiszáradjon.