Hogyan lehet a legjobb acél vágott zablalt

Az acél vágott zabpehely vastagabb, durvább és kevésbé feldolgozott, mint a hengerelt vagy azonnali zab. Ez hallhatóbb ízt és gazdagabb textúrát biztosít, és – mivel a zab jobban közel áll természetes állapotához – az acél vágott zab nagyon alacsony a glikémiás indexen. A nap kezdetét egy tál acél vágott zabpehely nem indít inzulin spike, majd a csepp a vércukorszint. Teljesen és elégedetten érzi magát, és jobban teljesíthet. A hiba, amit a legtöbb ember a sütés során a cukorral és a zsírral tölt be. A legjobb acél vágott zabpehelyet egyszerűen szolgálják fel.

Töltsön be egy vízforralót egy kicsit több mint 3 csésze vízzel, és tegye rá a tűzhelyre.

Egy kis fazék felmelegítése közepes magas hő hatására egy percig.

Adjunk hozzá egy csésze vajat a fűtött edénybe. Csak annyira kell elég ahhoz, hogy a zab záródjon az aljára. Minél kevesebbet használ, annál egészségesebb az eredmény. Canola olaj vagy 0-transz-zsír vaj helyettesítők is működni fognak, de nem íze gazdag.

Keverje hozzá 1 csésze vágott zabot a vajba, amint olvad. Használjon egy fából készült kanalat, hogy folyamatosan keverje a zabat úgy, hogy ne tapadjon. Keverjük és főzzük a zabat, amíg pörkölnek egy halvány aranybarna.

Öntsünk 3 csésze forró vizet, hozzáadjuk lassan és keverjük bele az acél vágott zabba öntés közben. Forraljuk fel a vizet, majd csökkentsük a hőt alacsonyra. Hagyja a zabot 25 percig.

Ossza a zablisztet négy tálba, vagy szolgálja magát, és mentse meg a többiet, hogy utána újra felmelegedjen.

Ízesítsen a zabával valami édes és valami krémes. Az alacsony zsírtartalmú tej vagy a nem zsíros vanília joghurt alacsonyabb a zsírban és a kalóriában, mint a krém vagy író. Használjon természetes cukrokat, mint a mézet vagy a tiszta juharszirupot, hogy megtartsa az ízt és a finomított cukrokat.