Hogyan lehet megszabadulni a kiütés jelek

A kiütéseket bőrirritáló anyagok, például vegyszerek, növények, hő vagy súrlódás okozzák, mint a borotválkozásnál. Bár az irritáció okai különbözőek, a különböző kiütések fizikai jellemzői nagyon hasonlóak lehetnek. Gyulladással, vörösséggel és foltos megjelenéssel azonosítva a bőrkiütés fájdalmas vagy viszkető lehet. Bármi is legyen az oka a kiütésnek, azonnali kezelésre van szükség a fertőzés és a hegesedés megelőzésére. A megfelelő kezelési útmutatások alapján meggyógyítja a kiütések által keltett jeleket és megkönnyíti a kellemetlen érzést.

Alkalmazzon over-the-counter hidrokortizon krémet a kiütéshez, hogy megkönnyítse a gyulladást és viszketést. Az “Otthoni jogorvoslás orvosai könyve” szerint a hidrokortizon korlátozza az ereket, enyhíti a kiütés tüneteit. Azonban ez csak rövid távú használatra szolgál. A hidrokortizon túlhasználatának függővé válása és a gyulladás és a bőrpír fokozódása akkor válhat, ha abbahagyja a használatát.

Alkalmazzon hűvös tömörítést a bőrére a gyulladás és a fájdalom csökkentése érdekében. A Net Doctor honlapja szerint ez különösen hasznos a hólyagok hűtésére. Nedvesítse meg a pamut ruhát vagy rongyot hideg vízzel, és vigye fel a bőrre legfeljebb öt percig. Távolítsa el a ruhát, és hagyja, hogy a bőr kiszáradjon.

Adjunk hozzá 1 csésze szódabikarbót vagy epsom sót a fürdővizéhez és 15-20 percig áztassuk. A DailyGlow.com szerint ez a home remedy könnyíti meg a viszketést és a gyulladást, ezáltal csökkenti a kiütéseket és gyorsítja a gyógyulást.

A fürdőzés után hidratálószert alkalmazzon a bőrére, hogy segítsen a bőrnek megőrizni a kollagén szintéziséhez szükséges nedvességet. Ez segít a szárazság és a viszketés ellen is.

Alkalmazzunk egy mézet és citromkeveréket a kiütéshez, hogy elhalványulj és csökkentsük a jeleket, javasolja a DailyGlow.com. Ez a kezelés időt vesz igénybe, és hatással van a hegekre és a friss jelekre. A citrom és a méz természetes fehérítőszerek.