Hogyan lehet semlegesíteni a cukor természetes hatásait a testre

Az amerikai átlag az összes kalóriának 16 százalékát kapja az élelmiszerekhez és italokhoz hozzáadott extra cukrokból, a 2010-es amerikai étrendi irányelvek szerint. A cukrot természetesen gyümölcsökben és tejtermékekben is megtalálják. A hozzáadott cukrok tükrözik a vércukorszintjüket, és sok kalóriát táplálnak sok tápanyag nélkül, veszélybe sodorva a súlygyarapodást és az egészségügyi komplikációkat. Az étrend- és az életmód megváltoztatásával azonban megváltoztathatja a cukor káros hatásait a szervezetre.

Reggelizni

A vacsora és a reggeli között eltelt idő jellemzően a leghosszabb időszak, amíg élelem nélkül el nem fogy. Dr. Eric Rimm, a Harvard School of Public Health egészségügyi járványügyi és táplálkozási professzora szerint a vércukorszint kissé megemelkedik a reggeli étkezés után, de jelentős mennyiségű időt vesz igénybe a cukor elnyeléséhez, így órákon át elégedett lesz. Reggeli nélkül több éhség hormont termel, ami túl nagy étvágyat eredményez a következő étkezéskor, ami tüskékkel és a vércukorszint csökkenésével jár, ami idővel hozzájárulhat a cukorbetegséghez. Ugrás a fánkot, és választhat a tojás vagy a teljes gabonafélék.

Napi gyakorlat

A testmozgás természetes módon szabályozza a vércukorszinteket. A gyakorlat növeli az inzulinérzékenységet, amely lehetővé teszi a szervezet számára, hogy több és több glükózt helyezzen vissza a sejtekbe a munka során és után. Az izom összehúzódása lehetővé teszi, hogy az inzulin jelenlétében glükózt vegyen fel energiához. A Medline Plus azt mondja, hogy a testmozgás csökkentheti a vércukorszintet gyógyszer nélkül. Azt ajánlják, hogy lassan induljon el, például 5- 10 percig. Fokozatosan növelje azt egy gyors séta 5 nap egy héten 30-45 percig. Csinálj többet, ha képes vagy úszni vagy edzeni az órákat.

Szerezd meg a szálat

Az élelmiszerekben kétféle rost található: oldható és oldhatatlan. Mindkettő szénhidrát, a szervezet nem metabolizálódik. A szál nem emeli a vércukorszintet, és az oldható rost valóban csökkentheti a vércukorszintet, a Joslin Diabetes Center szerint. Az oldható rost megtalálható a búzakorpa, a zöldségfélék és az egész gabonákban. Napi 20 és 35 gramm rostot kell kapnia, azonban a legtöbb amerikai nem tartja be ezt az ajánlást. Növelje a szálat, hogy megfeleljen az adott mennyiségnek, de fokozatosan megakadályozza a gáz, a puffadás és a gyomor görcsök. Egyél a zabpehelyet reggelire, a zöldségeket mártásokba és pörköltökbe vágja, és választhatja a teljes kiőrlésű kenyeret és rizst.

Alfa lipoic sav és króm

Bizonyos tápanyagok az egészséges vércukorszintet támogatják. Az alfa-liponsav segít a glükóz energiává alakításában, és csökkentheti a vércukorszintet a University of Maryland Medical Center szerint. Ez megtalálható az élesztőben, a spenótban, a brokkoliban és a burgonyában. A króm befolyásolja, hogy az inzulin hogyan szabályozza a vércukorszintet. A sörélesztőből, gombákból, szárított babból, spárgából, zabpehelyből, darált gabonából és magvakból kapja.