L-tirozint a testsúlycsökkenéshez

Az aminosav L-tirozin egy olyan komponens, amely segít az agyad azon képességében, hogy neurotranszmittereket, például dopamint hozzon létre. Az L-tirozin az állítások szerint az anyagcsere fokozásával segít csökkenteni a testsúlyát, bár a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint nincs bizonyíték arra, hogy alátámassza a követelést.

Elméletek és spekuláció

“Brink’s Bodybuilding Revealed” című könyvében Will Brinks szerint nincs bizonyíték arra, hogy az L-tirozin segít Önnek a testsúlycsökkenésben, de azt állítja, hogy a vizsgálatok kimutatták, hogy segíthet az étvágy csökkentésében, ha koffeint, efedrint vagy fenilpropanol-amint . Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal azonban a stroke kockázatának köszönhetően megtiltotta a fenilpropanolamint a túltermelés ellen. A patkányokon végzett kutatások alapján az L-tirozin növelheti a jólétérzetet, ha korlátozza a kalóriabevitelt, Claude Bouchard és George A. Bray szerint, az “Elhízás kézikönyve: Klinikai alkalmazások” szerkesztői szerint.

Alsó vonal

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy az L-tirozin segíthet a fogyásban. Az aminosav támogató szerepet játszhat a testsúlycsökkenésében, de az L-tirozin nem lehet a terv sarokköve. A fogyás legjobb módja a kalória csökkentése, hogy a Cleveland Clinic szerint jobban megégjen, mint amennyit fogyaszt. A gyakorlat is kritikus a sikerhez.