Úszik egy jó zsírégető edzést?

Az úszás aerob testmozgás, amely egész testet működtet és sok kalóriát éget. Mivel az úszás sok időt vesz igénybe az izomcsoportok számára, és az izmok folyamatosan dolgoznak a víz természetes ellenállása ellenére, a zsírégetés lehetősége magas. Az úszás szintén nem súlycsökkentő, ami jó lehetőséget nyújt az idősek és az ízületek védelme érdekében. Mint minden kardió rutin esetében, az úszástól is elvárható mennyiség függ attól, hogy mennyi időt és energiát fektet be.

Hány kalóriát veszít egy úszás ülése több tényezőtől függ, beleértve a vízhőmérsékletet, az úszást, a távolságot, az intenzitást és a fitnesz szintjét. Egy 155 fontos férfi számára egy freestyle löket úszni egy órára 500-700 kalóriát éghet, az úszási sebességtől függően. Egy kiló zsír egyenértékű a 3500 kalóriával, így hetente 1 fontot égetve 500 kalóriát kell elfogyasztania, mint naponta. Néhány óra heti úszás segíthet a kalóriahiány kialakulásában.

A fent említett példában az úszók egy órás úszást folytattak állandó sebességgel az aerob fitnesz növekedésének elérése és a nagy mennyiségű kalória elégetése érdekében. Ez a fajta kardio edzés a szokásos gyakorlat, de a kutatás azt mutatja, hogy az intervallumképzés több zsírt éget el kevesebb expedícióval. Ha nincs időnk újabb egy órára úszni, próbáld meg az intervallumot. Nagyobb intenzitással ússzon egy-öt medence hosszát, majd pihenjen két-három percig. Hagyja a lélegzést a normális állapotba, majd ismételje meg.

Nem könnyű összehasonlítani a különböző aerobik edzéseket, hogy azt mondják, mely jobb a zsírégetésnél. Például, amikor összehasonlítod az úszást és a futást, meg kell jegyezned, hogy az úszás sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a felsőtestre, mint a futás, ami növelheti a felhasznált kalóriák becslését. Azonban az emelkedett pulzusszám az úszás alatt általában alacsonyabb, mint egy futó szívfrekvenciája, mivel könnyebb vízszintesen, mint függőlegesen pumpálni. A becslések ritkán állapodnak meg arról, hogy melyik testmozgás égeti a legtöbb zsírt, és a legjobb rutin lehet csak az, amit a legjobban élvez.

Ha nem férsz hozzá a teljes méretű medencehoz, akkor vásárolhat egy speciális úszókötözőt, amely a helyszínen tartja a helyét, miközben a helyi vagy kisebb háztáji medencénél lapol. Ezek a tethers körbevágják a bokádat vagy derekát, és hasznosak lehetnek azok számára, akiknek nehézségei vannak a felszínen úszás közben. Minden úszónak olyan jó szemüvegbe kell fektetnie, amelyet úgy terveztek, hogy a lehető legkevesebb húzást vegye fel, és ne kössön fel, ahogy a test melegszik. Fontos, hogy az úszás biztonságosan gyakorolhasson tapasztalt partner vagy életmentő felügyelete mellett.

Égő kalória

Aerobic és intervallumos úszás

Az egyéb aerobikhoz képest

Úszó tippek