Hogyan erősítheted a pectineus izmokat

A pectineus izmainak megerősítése segít gyorsabb sétálgatóként, futóként és sprinterben lenni. Bár ez egy kis izom, a pectineus hajlítja a csípőjét, hogy eljusson a combjaival, miközben sétálsz, futsz vagy futsz. Ez az izom a harcot az ellenállóképességgel szemben támasztja alá, amilyen gyorsan csak növelheti az állóképességét, erősségét és erejét, javíthatja futási és sprint teljesítményét. Ez az izom segít abban is, hogy a combját a teste középvonalához húzza, amikor a lábad oldalra vagy az adduktumra vezet. Beleértve a csípőtájiát, a csípőcsúcsot és az ilyen mozgások kombinációját erősíti a pectineus izom.

Állandó Hip Flexion

Biztosítson egy combcsípőt a combcsiga géphez minden comb körül, néhány hüvelyk a térd felett, és biztosítsa, hogy a csukló a csípő hátsó oldalán legyen.

Lateralis Lunges

Helyezzen egy székre vagy egy lépcsős székletre, amely kb. 2 métert közvetlenül a kábelpárna mögött és összhangban áll. Engedje le a csigát a padlóra, majd csatlakoztassa a kampót a comb combjához a jobb combján, majd helyezze be a súlyt a 20 lbs-re. lemez. Hajtsa hátra a csigahajtást, majd lépjen előre néhány hüvelyk előre, emelje fel a súlycsomag 20 fontját.

Tartsunk a székre, tartsunk egy kis kanyart a bal térdben, miközben a jobb térdet hajlítjuk 90 fokosra. Vegye fel a csípő flexor izmait, beleértve a pektineket, a jobb csípőjét hajlítsa, hogy a combjait addig vonja előre, amíg csaknem párhuzamos a padlóval. Lassan egyenesítse ki a csípőjét, és ismételje meg a 15 ismétlésből álló készletet, majd kapcsolja a lábakat.

Folytassa a váltakozó lábakat további három készlethez. Fokozatosan növelje az ellenállást 5 lb-val minden egyes sorozathoz, és készletenként hat-15 ismétlést végez.

Állj lábaddal együtt, és mindkét térd enyhén hajlítsa. Tartsa a tenyerét előtted a könyök meghajlott, így a karok a boxer póz. Szopjon a köldöktől a gerince irányába, hogy összehúzza a hasizmokat, fenntartva a stabil magot.

Egyidejűleg lépjen jobb lábadra a jobb oldaladon, miközben a fenékedet maga mögött hagyja, a jobb lábadat guggoló helyzetbe hajlítja, amíg a jobb combod majdnem párhuzamos a padlóval. Tartsa a szemét előre, úgyhogy a csomagtartó nem kerek, ahogy oldalra siet.

Nyomja át a jobb lábát, hogy álljon hátra, és mindkét combján megtámadja az adduktorizmokat, hogy visszatérjen a kiindulási helyzetbe, a bal és a jobb pektin-izmok működésével. Ismételje meg a 10-15 ismétlést, majd váltson oldalra.

Még három készletet. Növelje a gyakorlat intenzitását úgy, hogy egy 5 lb-t tart. Orvosi labda előtted.