Hogyan használhatod a teafaolajat akne számára

A teafa olajat a teafa (Melaleuca alternifolia), Ausztráliában született levelének desztillálásával gőzzel állítják elő. Egy olyan termék használata, amely olajot tartalmaz a probléma kezelésére, amelyet rendszerint a felesleges olajak okoznak, ellentmondásnak tűnhet, de a Maryland Medical University-i Egyetem szerint a teafaolaj ugyanolyan hatékonyan kezeli a pattanásokat, mint a benzoil-peroxid, és kevesebb mellékhatást okoz. A tiszta teafaolaj 100 százalékos természetes, és kiváló alternatívát jelent a bőrt káros vegyi anyagokkal szemben. Egyesek a teafaolajat irritálják, ezért bőrpróbát is végezzenek közvetlenül az arcra.

Tegyen egy patch tesztet a bőr egyik területén, hogy lássa, érzékeny a teljes erejű teafaolajra. Tegyen két csepp teafaolajat egy steril pamut törlőruhára, és tegye az olajat az alkar belsejébe. Ha a bőre két órán belül nem ég, viszket vagy pirosra fordul, használhatja a teafa olaj teljes erejét. Ha enyhe irritációt tapasztal, legalább 50 százalékkal hígítja a teafaolajat öt csepp olajjal öt csepp meleg vízzel.

Mossa az arcát egy gyengéd tisztítószerrel, és jól öblítse le.

Töltsön gyapotszövetet teafaolajjal, és tegye az olajat közvetlenül a pattanásokra. Ne öblítsd. Folytassa ezt a folyamatot reggel és este.

A cseppfolyós öblítéshez adj hozzá négy csepp teafaolajat egy csésze vízhez. Az öblítést legfeljebb naponta egyszer használhatja.

Készítsen egy arcpakolás maszkot úgy, hogy négy csepp teafaolajat ad hozzá egy tojásfehérjéhez. Dobja jól, és tegye be a maszkot egy tiszta arcra. Hagyja 15 percig, majd langyos vízzel öblítse le. Az arcmasszát legfeljebb hetente egyszer használhatja.