Hogyan készítsünk otthoni hajat és fejbőr kezelést olaj és shea vajjal

A shea vaj egy vastag, zsíros olaj vegyület, amelyet afrikai shea dióból nyernek. Az amerikai Shea Butter Institute szerint ez a készítmény tartalmaz A-vitamint és hidratáló szerként működik, amely elősegíti a gyógyulást. A shea vaj azt mondja, hogy az érintett terület hidratálásával és lezárásával segít a bőr állapotának, például ekcéma és dermatitisnek. A jojobaolaj és az E-vitamin olaj hozzáadásával a shea vajjal otthon kóstolhat meg, amely hidratálja a fejbőrt, és teljességet kölcsönöz a hajnak.

Állítson egy nagy fazék tele vízzel a tűzhelyen. Forraljuk fel a vizet, majd csökkentsük a hőmérsékletet. Adjunk hozzá egy második kisebb edényt a vízhez. Ez kettős kazánrendszer. Egy kis edény a meleg víz fölé ül egy nagyobb edényben. Nincs víz belép a kisebb edénybe, és a forró víz a nagy edényben felmelegíti a kicsiet.

Adjuk hozzá a shea vajot a kis edénybe. Melegítsük fel a vajat, amíg el nem éri a 175 fokos fokot. A hőmérséklet meghatározásához cukorkahőmérőt kell bemenni a shea vajba. Heat a vajat 175 fok Fahrenheit 20 percig.

Távolítsa el a kis edényt a tűzhelyről, és vigye át az olvasztott vajat egy nagy fém vagy üveg keverőedénybe.

Öntsük a jojoba olajat és az E-vitamin olajat a vajba. Használjon elektromos keverőt, hogy az összetevőket kb. 5-10 percig keverje.

Állítsa a tálat a fagyasztóba 10 percig. Gyakran ellenőrizze. A cél az, hogy gyorsan lehűtse a folyadékot, és ne fagyassza be. Ha a vaj 10 perc elteltével vékony bevonatot képez a tetején, távolítsa el.

Az elegyet ismét 5 percig keverjük. Ismételje meg, hogy a tálat a fagyasztóba helyezze és sokszor újra keverje, amíg a vaj nem cukrozik.

Csavarja ki a dobott terméket a tálból és tárolja azt üvegtartályba. Helyezze a tartályt hűvös, száraz helyen, amíg készen nem áll a hajra és a fejbőrre.