Hogyan lehet enyhíteni a mellkasi és mellkasi torlódást

A sinus és a mellkasi torlódás nagyon kellemetlen lehet. Gyakran szezonális allergiák okozzák őket, de lehetnek bakteriális vagy vírusfertőzés tünetei is (például a közönséges hideg vagy az influenza). A szinusz torlódás fájdalmat okozhat (beleértve a sinus fejfájást), és nehezen lélegezheti az orrát. A mellkasi torlódások tartós köhögést, nehézlégzést és nehézlégzést okozhatnak. Ez a két feltétel könnyen kezelhető, még vényköteles gyógyszer nélkül is.

Lélegezz meleg, nedves levegőben. Meleg, nedves levegő segíthet a hörgőcsíkok és az orrjáratok kenésére, így lélegezzen be levegőt a párologtatóból. Ha nem áll rendelkezésre párologtató, forraljon fel vizet a serpenyőben, és lélegezze be a gőzt (miután levettette a párolót a hőről). A meleg tömések (amelyek mosogatószerrel meleg vízben áztathatók) szintén segítenek a szinusz torlódásának enyhítésében.

Vegye ki a fenilefrint és a pszeudoefedrint. Ez a két gyógyszer egyaránt rendelkezésre áll over-the-counter, és segít enyhíteni a szinusz torlódást. Mindkét vegyület hatására enyhíti a duzzanatot és a gyulladást, ami a szinusz torlódást okoz. Az egyik előnye ezeknek a gyógyszereknek az alkalmazása, mivel a mellkasi torlódásokra is megkönnyebbülhetnek.

Vegyük a guaifenesint. A Guaifenesin, a túltermeléses termékekben beszerezhető gyógyszer a lágy nyálkahártya lerakódására és a mellkasi torlódások enyhítésére szolgál. A guaifenesin gyakran az orrdugító anyagokkal kombinálva, mint a túlsúlyos köhögés és a hideg gyógyszerek része.